Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 18 aug 2020

PS5 maakt wellicht minder geluid door liquid metal cooling systeem

Eén van de nadelen die de PlayStation 4 op dit moment nog altijd heeft, is het geluid dat hij produceert. Zeker wanneer het wat warmer wordt en je een game hebt die veel vraagt van het systeem blaast hij als een bezetenen. Dat kan straks op de PS5 verleden tijd zijn.

Dat is althans af te leiden uit een patent dat is opgedoken en opgepakt door Patentscope. Daaruit komt naar voren dat de PS5 straks gekoeld gaat worden via een liquid metal cooling systeem.

PS5 blijft koel via een liquid metal cooling systeem

Het is nog maar de vraag of dit liquid metal cooling systeem daadwerkelijk wordt gebouwd in de PS5, aangezien we nog niet alles van de binnenkant weten van de nieuwe spelcomputer. Maar het is wel een patent dat al een jaar geleden is ingediend, dus wat dat betreft zou het gebruikt kunnen worden voor de PlayStation 5. Met het liquid metal cooling systeem worden verschillende metalen, waaronder zilver en koper, bij een kamertemperatuur vloeibaar gehouden en kan het gebruikt worden om de spelcomputer koel te houden. Daardoor zouden de ventilatoren minder had moeten blazen en moet het er uiteindelijk voor zorgen dat de console in zijn geheel een stuk stiller werkt. En dat is uiteraard goed nieuws.

Playstation 5 PS5
De PlayStation 5 (Afbeelding: Sony)

De techniek zou gebruikt worden in de heat sink zelf, waardoor voor de rest van de PS5 nog steeds ventilatoren gebruikt worden, maar het verschil is dat die nu minder warmte hoeven af te voeren. Het patent zelf wordt als volgt beschreven.

Eind dit jaar

Het is nog altijd de bedoeling dat de PS5 eind dit jaar verschijnt. We weten daarbij nog niet wanneer en wat de prijs gaat zijn. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
PS5 maakt wellicht minder geluid door liquid metal cooling systeem
Sluiten