Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 2 jun 2020

Sony stelt PS5-onthulling uit door onrusten in de wereld

Eigenlijk was het de bedoeling dat we op 4 juni eindelijk zouden gaan zien wat Sony voor ons in petto heeft wat betreft de PS5-games. Maar door de moord op de Afro-Amerikaanse George Floyd door Amerikaanse politie-agenten staat de wereld na het coronavirus andermaal in de brand.

Door alle onrusten in de Verenigde Staten en in mindere mate ook in de rest van de wereld, vindt Sony het geen geschikt moment om een soort van feestje te vieren met het aankondigingen van games. En dus is besloten om het digitale evenement op 4 juni te schrappen.

Geen PS5-onthullingen op 4 juni

Dat terwijl de marketingmachine van Sony al behoorlijk op gang was. Zo verschenen er op Amerikaanse televisiezenders al verschillende reclames waarin werd opgeroepen om op 4 juni de onthulling in de gaten te houden. Maar nu we dagelijks vreselijke beelden uit de Verenigde Staten zien, waarbij de politie het over het algemeen zich niet van zijn beste kant laat zien, past het niet om de aandacht te vestigen op de diverse PS5-games. Via Twitter liet Sony weten dat het op dit moment niet gepast is om de aandacht naar zich toe te trekken, terwijl er een belangrijkere boodschap in de wereld is. Die van BlackLivesMatter.

Sony is overigens niet de enige partij in de gameswereld die zich heeft uitgesproken over de BlackLivesMatter-beweging zoals die nu speelt. Naast het schrappen van de PS5-onthulling zie je op Twitter bijna elke uitgever die stelt dat gelijkheid wat hen betreft hoog in het vaandel staat en dat zij de Afro-Amerikaanse community en elke andere groep die te maken heeft met ongelijkheid en racisme steunt in hun strijd voor gelijkheid. Wanneer de onthulling van de nieuwe games nu gaat plaatsvinden, dat is nog niet bekend. Wil je meer lezen over alles dat we weten over de nieuwe spelcomputer? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sony stelt PS5-onthulling uit door onrusten in de wereld
Sluiten