Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 mei 2020

PS5-onthulling vindt waarschijnlijk volgende week plaats

De PlayStation 5 komt eind dit jaar uit. Dat heeft Sony ons al meerdere malen laten weten. En de PS5 wordt een stuk sneller dan de PlayStation 4.

Maar er zijn tegelijkertijd ook nog heel erg veel vragen over de PS5. Er gaan al langer geruchten dat de spelcomputer in juni wordt onthuld. En dat lijkt nu net iets duidelijker te zijn geworden.

PS5 wordt volgende week onthuld

Het nieuws komt deze keer van Bloomberg. Zij zouden gesproken hebben met mensen die op de hoogte zijn va de plannen die Sony heeft. En op dit moment zou dat betekenen dat de PS5 op 3 juni gaat worden onthuld. Tegelijkertijd wordt daarbij ook wel de kanttekening gemaakt dat dit nog verplaatst kan worden. Wat dat betreft is er nog altijd niks zeker en moeten we simpelweg wachten totdat er vanuit Sony een definitieve bevestiging komt.

PS5 controller
PlayStation 5 controller (Afbeelding: PlayStation)

Tegelijkertijd is het ook wel zo dat alle pijlen nu gericht lijken te staan op deze periode. En eerlijk gezegd zijn we er ook wel aan toe. Natuurlijk, er komen zeker nog een paar toffe games op de PlayStation 4 uit, maar een half jaar voordat een nieuwe spelcomputer op de markt komt, zou ik als consument toch wel willen weten wat ik kan verwachten en hoeveel geld ik er uiteindelijk voor opzij moet zetten. Want alle technische specificaties zijn leuk en aardig, maar onder aan de streep draait het toch voornamelijk om de games en eventuele services.

En daarbij is het niet gek om te denken dat de informatiestroom in twee delen wordt gestopt. We weten al wel wat de PS5 technisch redelijk kan. Maar je wilt ook weten hoe hij er uit ziet, hoe het werkt met PlayStation 4-games die je er in stopt en eventueel het makkelijk upgraden van de games die je digitaal voor de PS4 koopt. Dat zou het eerste deel zijn. En dan in het tweede deel aandacht voor de verschillende games die er op gepland staan. Hopelijk gaat één van die twee wensen volgende week uitkomen.

Reageer op artikel:
PS5-onthulling vindt waarschijnlijk volgende week plaats
Sluiten