Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 20 jul 2020

PS5 pre-order plannen: Sony vertelt wanneer je dat kunt doen

Dit najaar moet de PlayStation 5 gaan verschijnen. Wanneer die PS5 komt en hoeveel hij gaat kosten, dat is nog even de grote vraag. De kans dat je er een paar honderd euro voor met reserveren lijkt groot te zijn, maar de hele dag het complete internet refreshen hoeft niet.

Voordat je de PS5 namelijk kunt bestellen via een pre-order, gaat Sony je een duidelijk seintje geven. Het is dus niet zo dat er opeens een pagina wordt geopend en je dan te laat bent om hem daadwerkelijk te bestellen.

De PS5 pre-order komt er aan

Sony laat weten dat het niet de bedoeling is dat consumenten verrast worden met de PS5 pre-orders. Dat is althans hetgeen dat Eric Lempel liet weten. Lempel is Sony’s Wordlwide Head of Marketing. Volgens hem is het de bedoeling dat je straks voordat je de spelcomputer kunt bestellen eerst een bericht krijgt vanuit Sony over hoe zij van plan zijn om de pre-orders uit te rollen. Dat kan betekenen dat ze een paar dagen van te voren een speciale pagina gaan openen of een datum kiezen waarop je bij Sony zelf of bij andere shops de spelcomputer kunt gaan bestellen.

Playstation 5 PS5
De PlayStation 5 (Afbeelding: Sony)

De grote vraag is natuurlijk wel of webshops zich hieraan gaan houden. De kans is groot dat zij al eerder live gaan met hun pre-orders, om op die manier snel te cashen. Het is dan alleen wel de vraag hoe het gaat zijn met de voorraad van dat soort winkels. In het verleden zijn er helaas gevallen geweest waarbij winkels niet de voorraden hebben gekregen waar ze in eerste instantie op hadden gerekend. Wat dat betreft zou het mij niet verbazen als Sony zelf de PS5 gaat verkopen.

Prijs en hoeveelheid

De grote vraag is natuurlijk nog wel hoeveel de PS5 gaat kosten. De verwachting is dat hij duurder wordt dan de PlayStation 4 die destijds voor 399 euro werd gelanceerd. Qua aanbod is de verwachting dat er voor het einde van het financiële jaar, dat loopt tot en met 31 maart 2021, 10 miljoen exemplaren worden geproduceerd. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
PS5 pre-order plannen: Sony vertelt wanneer je dat kunt doen
Sluiten