PS5-prijzen gaan inderdaad naar de tachtig euro toe

Met de PlayStation Showcase van gisteravond hebben we een flinke lading aan nieuws gekregen. Daarbij is het positieve dat we nu weten waneer de PS5 komt en hoeveel hij gaat kosten.

Maar tegelijkertijd is er ook minder goed nieuws. Een tijdje geleden wisten we het al te melden: de PS5-games worden flink duurder. Toen gingen we uit van de tijdelijke prijzen die webwinkels hanteerden.

PS5-games worden duurder

Maar nu heeft ook Sony zelf duidelijk gemaakt wat de nieuwe adviesprijzen zijn van games die voor de PS5 worden uitgebracht. Momenteel betaal je voor een nieuwe game 69,99 euro. Dat is dan wel in de digitale winkel van Sony zelf. Bij de meeste retailers vind je ze voor tien euro minder. Met de nieuwe spelcomputer gaat de standaard prijs 79,99 euro worden, wat dus tien euro meer is dan dat je nu gewend bent. Verschillende games worden van die nieuwe prijs voorzien. Het gaat daarbij op dit moment om de games Demon’s Souls, Destruction All Stars en Spider-Man: Miles Morales Ultimate Edition. Deze laatste is de combinatie tussen het standaard avontuur van Spider-Man samen met de nieuwe content.

Is Demon’s Souls straks 79,99 euro waard? (Afbeelding: Bandai Namco)

Wil je het verhaal van Miles los halen op de PS5, dan betaal je daar alsnog een flinke prijs voor: 59,99 euro. Dat terwijl we eigenlijk hadden verwacht dat het een kleine spin-off zou gaan worden waar je straks 39,99 euro voor betaalt. Hopelijk betekent dit dan ook dat de game straks meer content biedt dan dat we in eerste instantie hadden verwacht. Sackboy A Big Adventure is ook iets goedkoper, maar kent alsnog een adviesprijs van 69,99 euro.

Andere ontwikkelaars volgen deze trend

De nieuwe prijzen worden niet alleen gebruikt voor de releases van Sony zelf. In een eerder stadium werd al bekend dat een game als NBA 2K21 op de PS5 van een prijs van 79,99 euro zou worden voorzien. En dat lijkt de nieuwe standaard te gaan worden voor games. Wat dat betreft is het dus nog meer een kwestie van goed afwegen of een game jouw geld en tijd waard is.

Reageer op artikel:
PS5-prijzen gaan inderdaad naar de tachtig euro toe
Sluiten