Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 29 okt 2020

PS5 scoren voor de lancering? Dat gaat een lastig verhaal worden

Wij hebben inmiddels de PS5 thuis staan en er zijn er druk mee bezig. Sony was zo vriendelijk om voor de lancering er al één te sturen. Maar de spelcomputers lijken bij de lancering behoorlijk zeldzaam te worden.

En dat ligt niet helemaal aan Sony zelf. Men kijkt blijkbaar enorm uit naar de PS5 en heeft zodoende de spelcomputer massaal in de pre-order gezet. En het lijkt er niet op dat er snel nieuwe exemplaren bij gaan komen.

PS5 pre-order een groot succes

In een interview met Reuters laat de baas van Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, weten dat het aantal pre-orders van de PS5 in 12 uur evenveel was als de pre-orders van de PS4 in twaalf weken tijd. Qua exemplaren was het dus evenveel, maar de PlayStation 5 deed dat dus veel en veel sneller. Daarbij vergelijkt hij wel de aantallen op de Amerikaanse markt, maar eigenlijk ziet Sony de vraag wereldwijd erg hoog zijn.

PlayStation 5 PS5
Wij hebben hem in huis (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

En als gevolg daarvan stelt de baas dat niet iedereen die een PS5 met de lancering wil halen, er ook één kan scoren. In Nederland zagen we dat de pre-orders van de spelcomputer bij grote webshops in enkele minuten volledig uitverkocht waren. En het ziet er naar uit dat daar snel nieuwe exemplaren bijkomen. Er zijn bepaalde winkels die geen pre-orders hebben gedaan, zoals Coolblue, omdat die stellen niet te weten hoeveel exemplaren ze straks van Sony gaan krijgen.

Wat zijn de alternatieven?

Alternatieven om een PS5 op de dag van de lancering te krijgen zijn er bijna niet. Het enige wat mogelijk lijkt, is hem via een website als Marktplaats scoren. Maar daar betaal je al snel de hoofdprijs en zien we biedingen die al snel over de 700 euro gaan. Het gezonde verstand zegt nog even wachten. Veel games die op de PlayStation 5 verschijnen, zijn ook nog op de PlayStation 4 beschikbaar, hoewel je dan bepaalde voordelen mist.

Reageer op artikel:
PS5 scoren voor de lancering? Dat gaat een lastig verhaal worden
Sluiten