‘De PS5 is een erg stille spelcomputer’ volgens hands-ons

Vorige week zagen we voor de Xbox Series X de eerste gamers die er mee aan de slag konden gaan. Dan is het natuurlijk mar een kwestie van tijd voordat we eerste mensen hebben die met de PS5 gingen stoeien.

En dat is afgelopen weekend gebeurd. Opvallend daarbij is dat Sony er voor heeft gekozen om die hands-ons in eerste instantie uit te leveren aan Japanse media, zoals Dengenki Online. Zodoende moeten we redelijk wat vertalen, maar krijgen we wel een goed beeld van wat men van de eerste ervaring met de PS5 vinden.

PS5 is erg stil

Eén van de meest positieve elementen die daarbij over de PS5 gemeld werd, had te maken met het geluid. Op dit moment is de PlayStation 4 een redelijk luide spelcomputer. Zeker wanneer je hem een tijdje thuis hebt staan en er wat stof in komt, dan moet hij hard werken om de warmte van de spelcomputer weg te voeren. En de fan maakt daarbij echt veel geluid. Bij de PlayStation 5 zou dat niet het geval zijn. Hij is erg stil. Natuurlijk is de spelcomputer getest in een speciale omgeving en is het maar de vraag in hoeverre het representatief is voor het uiteindelijke product, maar het is hoopvol. De hands-on van de Japanse journalist vind je hieronder. Het is wel allemaal in het Japans, maar het geeft je wellicht een beeld van wat je straks kunt verwachten van de games.

Eerder werd al duidelijk dat de PS5 gebruik zou gaan maken van een speciaal Metal Coolingsysteem. Dit kan er voor zorgen dat het uiteindelijke product dus stiller is dan het lawaai dat we nu gewend zijn.

19 november komt hij

Het is nog even wachten voordat we aan de slag kunnen gaan met de PS5. De spelcomputer komt in Nederland op 19 november uit.

Reageer op artikel:
‘De PS5 is een erg stille spelcomputer’ volgens hands-ons
Sluiten