Jelle van Es
Jelle van Es Games 19 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

PS5 troeft Nintendo en Xbox af met indrukwekkend record

Sinds de lancering van de PlayStation 5 is de nieuwe spelcomputer van Sony een heet onderwerp. En dat zien we ook terug in de cijfers. De PS5 heeft in de Verenigde Staten namelijk een nieuw record gezet.

Volgens de analisten van de NPD Group is de PS5 namelijk in de Verenigde Staten de snelst verkopende spelcomputer ooit. Dat is het zowel in het aantal exemplaren dat is verkocht als de omzet die er mee is gegenereerd.

PS5 is zeer succesvol

Het record van de PS5 is extra opvallend, omdat het zo goed als onmogelijk is om de spelcomputer te scoren. Als de voorraad groter was geweest, dan had de spelcomputer het waarschijnlijk nog veel beter gedaan. Toch is het knap om te zien dat Sony het record heeft gepakt. In de eerste vijf maanden was er nog geen andere spelcomputer op de markt geweest die het zo goed heeft gedaan. De Nintendo Switch en de Xbox Series X deden het wat dat betreft wat minder goed. Het enige wat ontbreekt in het rapport van de NPD Group zijn cijfers die deze claim ondersteunen. Wel bracht de directeur van het bedrijf afgelopen week deze tweet naar buiten.

Daaruit blijkt dat er steeds meer geld wordt uitgegeven aan games, buiten het geld dat met de PS5 wordt verdiend. In het eerste kwartaal van 2021 hebben Amerikaanse gamers zo’n 14,9 miljard dollar uitgegeven aan spelcomputers, games en accessoires. Dat is een groei van zo’n 30 procent ten op zichte van het eerste kwartaal van 2020. Ook komt daar naar buiten dat de Nintendo Switch het goed doet. Die spelcomputer is namelijk beter bereikbaar en zorgde in maart voor de meeste verkochte aantallen en omzet in dollars.

Voorraden blijven een probleem

Ondanks dat de PS5 dus voor veel geld zorgt bij Sony, blijft het probleem met de tekorten aanhouden. Het is niet bekend wanneer we bij winkelketens nieuwe voorraden kunnen verwachten van de populaire spelcomputer.

De vijf mooiste games om nu op de PlayStation 5 te spelen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!