Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 23 juli 2020

Deze PSG-ster staat op de cover van FIFA 21

Het duurt nog wel even voordat we er mee los kunnen gaan, maar we weten nu wel wie er op de cover staat van FIFA 21. Dit jaar is de eer weggelegd aan Kylian Mbappé, de speler van Paris Saint-Germain.

Dit heeft Electronic Arts bekendgemaakt via een persbericht. Eerder waren er al andere namen van coveratleten gelekt, maar dat lijken namen te zijn voor de specifieke markten. Mbappé wordt de speler die op de cover staat in de markten waar geen ‘thuisspeler’ naar voren is geschoven. In Nederland zien we hem dus waarschijnlijk op onze hoes.

Mbappé op de cover van FIFA 21

Kylian Mbappé loopt al een tijdje rond in de voetbalwereld en is zodoende een mooie keuze voor de FIFA 21-cover. Zeker met het oog op de toekomst. De beste man is nog maar 21 jaar oud, terwijl hij al een heel voetballeven er op heeft zitten. Zo scoorde hij al op een WK, werd hij in 2017 uitgekozen tot de Golden Boy van Europa, won hij de Franse competitie en werd hij vorig seizoen verkozen tot de beste speler van de Ligue 1. En nu mag hij dus op de cover staan.

FIFA 21 cover
De standaard cover (Afbeelding: Electronic Arts)

Bij het bekendmaken van de FIFA 21-cover mocht Kylian Mbappé er ook iets zelf over zeggen: “Op de cover van FIFA staan ​​is een droom die uitkomt. Van mijn tijd bij Bondy tot Clairefontaine tot het WK, dit is weer een grote mijlpaal. Ik speel deze game al sinds ik een kind was en ik voel me vereerd om een ​​hele nieuwe generatie voetballers te vertegenwoordigen en tot dezelfde groep te behoren als vele andere geweldige voetballers waarmee ik deze eer nu deel. ”

Meerdere covers

Naast de standaard FIFA 21-cover lijkt het er op dat Mbappé ook op de andere covers komt te staan. Zo zie je hieronder de covers van de Champions en de Ultimate Edition. Opvallend daarbij is ook de nieuwe stijl.

De Champions Edition (Afbeelding: Electronic Arts)
FIFA 21
De Ultimate Edition (Afbeelding: Electronic Arts)

FIFA 21 ligt vanaf 9 oktober in de winkel. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Deze PSG-ster staat op de cover van FIFA 21
Sluiten