Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 11 apr 2019

Zo pas je vanaf vandaag je PSN Online ID aan

Vandaag is een belangrijke dag voor PlayStation 4-bezitters. Het is namelijk vanaf vandaag mogelijk om op de spelcomputer je zogenaamde PSN Online ID aan te passen. Dat is zeg maar de nickname die je gekozen hebt toen je je registreerde en de naam die vrienden moeten toevoegen wanneer zij samen met jou willen gaan gamen. De kans is groot dat je die nickname een aantal jaar geleden hebt aangemaakt en daarbij niet helemaal goed hebt nagedacht hoe die nickname na een aantal jaar zou gaan zijn. Daarom biedt Sony je nu de mogelijkheid om een eventuele rare naam gratis aan te passen.

Pas je PSN Online ID aan

De eerste keer dat je voor een andere naam gaat, hoef je daar niks voor te betalen. Ben je nog steeds niet tevreden? Dan kun je hem nogmaals aanpassen. Waar de eerste aanpassing gratis is, daar betaal je voor de tweede keer dat je van PSN Online ID verandert 9,99 euro. Je kunt je ID zo vaak aanpassen als dat je zou willen (op die manier verdient Sony lekker geld), maar dan ben je niet echt heel erg handig bezig.

PlayStation Store

Er zijn op dit moment twee manieren waarop je je ID kunt aanpassen. Enerzijds doe je dat via je PlayStation 4 en anderzijds maak je gebruik van je webbrowser.

Pas je PSN Online ID aan op de PS4
Wanneer je gebruik maakt van de PlayStation 4, dan ga je voor de verandering van je PSN Online ID naar je settings. Vervolgens kies je daar de optie Account Management. In dit submenu heb je vervolgens Account Information, Profile en Online ID. Bij dat laatste kies je dan je nieuwe Online ID en zodoende heb je het gefixt.

PlayStation 5

Wanneer je op de website van Sony bent, dan moet je inloggen met je PlayStation Network Account en kies je vervolgens je PSN Profile in het menu. Daarna maak je gebruik van de edit knop naast je Online ID. Daar kies je dan je nieuwe Online ID en bevestig je die. Vanaf dan kun je altijd een normale naam opgeven wanneer vrienden naar je PSN ID vragen.

Wil je meer lezen over alles dat er op de PS4 afspeelt? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Zo pas je vanaf vandaag je PSN Online ID aan
Sluiten