Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 aug 2018

PUBG mobile is een enorm succes gebleken

Als je aan het huidige Battle Royale-landschap denkt, dan gaan de gedachten waarschijnlijk snel uit naar Fortnite. Maar voordat deze game enorme succes boekte, was het PlayerUnknown’s Battleground die eigenlijk iedereen speelde. Natuurlijk, de game wordt nog altijd massaal gespeeld en doet het enorm goed, maar de nummer 1-positie is men kwijt. Wat de game lange tijd wel anders maakte, was dat de game op mobile op alle platformen beschikbaar is. En daar is PUBG mobile een groot succes.

PUBG mobile een groot succes
Wereldwijd is de game inmiddels 100 miljoen keer gedownload, wat een ongekend hoog aantal is. En dat terwijl de game pas vier maanden geleden op de mobile werd gelanceerd. Wellicht dat het nog meer is, want voor de berekeningen is naar alle App Stores en Google Play Stores gekeken, behalve die van Japan, Zuid-Korea en China, waar die gegevens blijkbaar minder beschikbaar zijn.

PUBG Mobile

Bovendien wordt de game ook daadwerkelijk regelmatig gespeeld. Dagelijks zijn er wereldwijd 14 miljoen gamers die in elk geval één potje spelen. Dat is vier miljoen meer dan in mei, toen de game tien miljoen dagelijkse actieve spelers had.

En die gamers krijgen nog altijd nieuwe avonturen voorgeschoteld. Onlangs was er bijvoorbeeld een update die de spelers de mogelijkheid gaf om bepaalde kleding en outfits te scoren, die op hun beurt gebaseerd zijn op de film Mission Impossible Fallout. Bovendien is het net als andere Battle Royale-games zo dat elk potje weer een avontuur op zich is en je nooit echt weet wat je kunt verwachten van de vijanden die je in de strijd tegenkomt.

Ben je meer een Fortnite-speler? Dan is het goed om te weten dat je die game nu ook op de Android-devices kunt spelen. En die game is ook op de smartphone een groter succes dan PUBG Mobile, omdat zij de grens van de 100 miljoen downloads al een tijdje geleden passeerden. En dan alle op basis van de iDevices.

Reageer op artikel:
PUBG mobile is een enorm succes gebleken
Sluiten