Noah Korevaar
Noah Korevaar Gadgets 1 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Puma komt met Sonic the Hedgehog-sneakers

Als jij in de jaren negentig bent opgegroeid, dan is de kans groot dat je de hoogtijdagen van Sonic the Hedgehog hebt meegemaakt. De blauwe egel van Sega schitterde in een groot aantal games op de Sega Megadrive. Sinds die tijd zijn er nog heel veel andere Sonic-games uitgebracht, maar die waren niet altijd even goed. Afgelopen jaar werd de reeks matige games gelukkig doorbroken met het zeer fijne Sonic Mania. Daarmee lijkt de liefde voor Sonic weer helemaal terug te zijn. En wellicht dat dat kleding- en schoenmaker Puma ook heeft geïnspireerd om een speciale Sonic the Hedgehog-sneaker te maken.

Puma x Sonic the Hedgehog

Helaas zijn de sneakers alleen nog als een teaser naar buiten gebracht, waardoor we niet veel meer beeldmateriaal hebben dan de onderstaande trailer, waar we ook de gepixelde sneaker uit hebben gehaald.

De schoen lijkt wel duidelijk geïnspireerd te zijn op Sonic the Hedgehog. Zo zien we dat de blauwe kleur overheerst, maar ook komt het groene (bekend van het openingslevel, de Green Hill Zone) en het geel (van de gouden ringen die je in de game verzamelt) terug.

En als een kers op de taart zien we ook nog rode elementen in de zool. Dat rood is de kleur van de schoenen die Sonic normaal gesproken draagt.

Sonic speakers

In de video wordt ook duidelijk het verband gelegd tussen de twee merken, namelijk snelheid. Dat is hetgeen dat Puma en Sonic the Hedgehog inspireert. De sneakers moeten in juni worden uitgebracht.

Het is nog niet bekend of het om een gelimiteerde editie gaat of dat je ze via regulieren kanalen kunt kopen. Mocht dat eerste het geval zijn, dan is de kans groot dat de schoenen binnen de kortste keren voor recordbedragen op eBay worden gezet. Wil je meer sneakers? Check dan ons handige overzicht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Puma komt met Sonic the Hedgehog-sneakers
Sluiten