Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 12 dec 2018

Puma brengt vooruitstrevende computersneaker na 32 jaar opnieuw uit

Anno 2018 moet alles slim, verbonden en hypermodern zijn. Google en Levi hebben zelfs een slim spijkerjasje op de markt gebracht. In de jaren tachtig leefde die hype totaal niet. Toen keek men nog tegen MS-DOS aan, pixel na pixel. Toch weerhield dat Puma er niet van om ‘s werelds eerste moderne fitness tracker in een schoen te stoppen.

Puma RS Computer: zijn tijd (te) ver vooruit

Een sneaker met een computertje aan de achterkant. Destijds revolutionair. Nu, 32 jaar later, komt het legendarische paar terug. De computer was lomp, maar voor zijn tijd hypermodern. De nieuwe variant van de Puma RS Computer behoudt die klassieke looks, maar met moderne tech onder de motorkap.

Puma Sneaker

De originele sneaker kwam uit in 1986, en deden iets waar men voorheen niet bij stil stond: je prestaties meten tijdens het hardlopen. Tegenwoordig vinden we dat hartstikke normaal, in onze wereld vol technologie en data. Destijds kon je de benodigde tech echter niet kwijt in de minuscule chips van nu. Het resultaat? Een lompe, blokkerige computer aan de achterkant.

Ook zat er een port op, zodat je middels een kabel de data over kon zetten op een Apple II of een Commodore 64. Ja, met behulp van een ouderwets lompe kabel. Helaas was de Puma RS Computer misschien zijn tijd te ver vooruit, wat je ook terug ziet in de verkoopcijfers.

Puma Sneaker

Re-release

Toch is het een mooi stukje nostalgie, zowel op het gebied van tech als sneakers. Oftewel, een mooie kans om de sneaker terug te brengen tijdens de huidige stijltrends. Op 13 december komt de Puma RS Computer opnieuw uit, met een oplage van slechts 86 uniek genummerde exemplaren.

De paren zijn verspreid over een klein aantal winkels in Berlijn, Tokio en Londen. Het design is dus niet zo zeer veranderd, maar de tech wel. Er zit nu een accelerometer in met drie assen, genoeg geheugen om 30 dagen aan workouts op te slaan, Bluetooth en een USB-port. Er is helaas nog geen prijskaartje bekend, maar reken niet op een budgetmodel!

Puma Sneaker
Reageer op artikel:
Puma brengt vooruitstrevende computersneaker na 32 jaar opnieuw uit
Sluiten