Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 4 mei 2018

Pure Farming 2018 Review: Het leven van de boer

Het boerenleven is altijd al een inspiratiebron geweest voor gamemakers. In de tijd van de Super Nintendo had je bijvoorbeeld Harvest Moon, waar je moest proberen een succesvolle boerderij op te zetten. Ongeveer tegelijkertijd verscheen ook Sim Farm, die je op de pc de optie gaf om een boerderij op te zetten. De laatste jaren zijn het echter de diverse simulatiegames die het boerenleven centraal zetten. Het zijn games die in eerste instantie wat saai overkomen, maar genoeg inhoud hebben om je een tijd bezig te houden. Bovendien zijn het games die heel erg goed verkopen. Met dit in het achterhoofd zijn we aan de slag gegaan met Pure Farming 2018.

Pure Farming 2018 is zeker niet voor iedereen geschikt. Daarvoor is het tempo te laag. Tegelijkertijd is het ook weer niet zo dat de game enkel gemaakt wordt voor 50-plussers die op hun zolderkamer dit spelen als een soort van mid-life crisis. Het is een game voor hen die geduld hebben en wel eens iets anders willen proberen. Dit zijn zoals gebruikelijk onze vijf punten die opvielen.

Pure Farming 2018 is zeer diepgaand

Als je houdt van een game waar je even voor moet gaan zitten, dan is Pure Farming 2018 echt perfect. Dit is een game die je min of meer verplicht om de tutorial te spelen om zo de verschillende aspecten van de game te begrijpen.

In My First Farm leer je hoe je je dieren moet verzorgen, welke voertuigen je kunt gebruiken, hoe je gewassen plant, ze vervolgens oogst en uiteindelijk winst weet te maken. Het is niet de meest gebruiksvriendelijke tutorial, want je bent vooral veel aan het lezen en moet vervolgens dan maar hopen dat je nog weet wat je moet doen, mar uitgebreid is het zeker.

Pure Farming 2018

De drang om geld te verdienen

Je begint in de game klein met een beperkt aantal middelen en voertuigen. Gelukkig kun je langzaam maar zeker je boerderij uitbreiden. Met de eerste winsten kun je bijvoorbeeld gaan investeren in nieuwe apparatuur of werknemers, kun je via groene energie een zakcentje bij verdienen, kun je nieuwe dieren aanschaffen en daar geld mee verdienen en ga zo maar door. De game is enorm uitgebreid en je verbaast je soms over wat er allemaal mogelijk is.

Pure Farming 2018

Boer spelen op verschillende locaties

Een ander sterk element van Pure Farming 2018 is dat de game je meeneemt naar verschillende plekken op de wereld. Je hebt boerderijen in de Verenigde State, Italië, Japan en Colombia en op elke locatie kun je weer net iets anders gaan doen. Zo verbouw je in Japan bijvoorbeeld rijst en wasabi en kun je in Colombia bijvoorbeeld koffiebonen gaan verbouwen. Wellicht dat er ook nog een mod komt dat je daar andere planten kunt planten, maar wellicht is dat een beetje een flauw vooroordeel van het boerenleven in Colombia en heb ik te veel Narcos gekeken.

Pure Farming 2018

Je moet er echt voor gaan zitten

Als jij iemand bent die graag na zijn werk even een half uurtje wilt gamen, dan is deze game niet geschikt. Pure Farming 2018 speel je echt in langere speelsessies en is niet geschikt om even snel iets te gaan doen. Je plant vooruit en denkt goed na over wat je volgende stappen zijn. Een gemiddelde sessie kost je al zeker een uurtje of twee.

Pure Farming 2018

Visueel stelt het niks voor

Waar de mogelijkheden in de game enorm groot zijn, daar heeft de ontwikkelaar eigenlijk geen moeite gedaan om het geheel visueel interessant te maken. Het schijnt iets te zijn voor het complete genre, want ook de concurrenten van Pure Farming 2018 blinken niet uit in de graphics. Het is nogal grof en de animaties van jouw boer zijn wat houterig.

Pure Farming 2018

Pure Farming 2018 is nu beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Liever iets meer actie in je leven? Bekijk dan de trailer van Red Dead Redemption 2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Pure Farming 2018 Review: Het leven van de boer
Sluiten