Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 6 feb 2019

Purl: briljante nieuwe korte film Pixar is nu gratis op YouTube te kijken

Pixar kondigde onlangs een nieuw programma af voor korte animatiefilms, waarin creatieve koppen flexibeler hun ideeën kwijt kunnen. Oftewel, ze hoeven niet per se voor de bioscoopvoorstelling van een grootse animatiefilm geplakt te worden. Maak kennis met Purl, een nieuwe SparkShort van Pixar.

Purl: nieuwe korte film van Pixar

Dat is een korte film die je ook direct zelf kunt checken, want Pixar zet alle SparkShorts direct op YouTube. Purl is een verrassend krachtig verhaal over hoe moeilijk het kan zijn om je thuis te voelen op de werkvloer. Een dynamiek die voor vrijwel iedereen herkenbaar is, ook buiten de werkvloer.

Pixar blaast die herkenbaarheid op door een bol garen aan de slag te laten gaan in een kantoor vol… mensen. De roze bol moet zich al snel aanpassen aan de nieuwe context, door zich nieuw gedrag aan te meten. One of the boys worden, dat is het doel.

Daarmee is de allegorie al direct duidelijk: vrouwen die het glazen plafond proberen te doorbreken in een corporate werkcultuur. Een zwaar onderwerp, maar de animatiestudio pakt het met zijn gebruikelijke humor en kunstzinnigheid aan.

De wereld van animatie

Nadat Purl het vertrouwen van de andere kantoormedewerkers wint, krijgt de bol garen de kans om de cultuur van B.R.O Capital te veranderen. Zo krijg je als kijker een voorproefje op hoe een gelijke werkvloer eruit zou kunnen zien.

De korte film is geschreven en geregisseerd door Kristen Lester, en geproduceerd door Gillian Libbert-Duncan. Het verhaal van de korte film is gebaseerd op Lester’s eigen ervaringen in de door mannen gedomineerde wereld van animatie. Voor Pixar zelf is het dus ook een confronterend kijkje in de spiegel.

“Toen Kristen naar me toe kwam en vertelde dat ze dit verhaal wilde vertellen, keek ik haar en zei ik ‘oh mijn god, ik heb exact hetzelfde meegemaakt,” aldus Libbert Duncan. Je kunt Purl nu helemaal hieronder kijken:

Reageer op artikel:
Purl: briljante nieuwe korte film Pixar is nu gratis op YouTube te kijken
Sluiten