PvP: Pokémon Go laat trainers nog dit jaar tegen elkaar vechten

De laatste maanden is er in Pokémon Go best veel gebeurd. Zo werd het vriendsysteem geïntroduceerd. Daarmee was het in eerste instantie mogelijk om elke dag naar elkaar een kado te sturen om zo je vriendschapsniveau te verhogen. Hoe hoger je level in vriendschap is, des te meer toegang je hebt tot handige bonussen. Denk daarbij aan een extra bal die je kunt gebruiken om een Pokémon te vangen na een raid. Vervolgens kwam ook de optie om Pokémon met elkaar te ruilen, zoals tijdens de lancering van de app al was beloofd. Nu is er eigenlijk nog één functie die ontbreek: de optie om tegen elkaar te vechten. Dat moet echter dit jaar nog komen.

Vecht met elkaar in Pokémon Go

Het gaat daarbij om de PvP-modus, oftewel Player versus Player. Dan kun je eindelijk bewijzen dat jouw team met Pokémon sterker is dan dat van je vriend. Tijdens een evenement in Polen, was er een Pools magazine dat een interview had met Anne Beuttenmüller. Anne is het hoofd van Product Marketing van Niantic en zij liet weten dat er druk gewerkt wordt aan de PvP-modus. Deze zou voor het einde van het jaar moeten worden uitgebracht. Daarnaast is het voor de ontwikkelaar belangrijk dat huidige systeem die gekoppeld zitten aan vriendschappen naar een hoger niveau wordt getild.

Pokémon Go pvp

De grote vraag is nu wat we precies moeten gaan verwachten van PvP-gevechten. Het zou logisch zijn als dat een mix is tussen standaard Pokémon-regels en Pokémon Go-elementen. Zo zou het goed kunnen dat je een team van zes kunt maken en met je tegenstander vecht alsof je in een Gym-battle zit. Daarbij is het dus belangrijk dat je goed nadenkt over welke Pokémon je gaat inzetten tegen je tegenstander.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Bezoek dan ons overzicht met een hoop handige tips.

Reageer op artikel:
PvP: Pokémon Go laat trainers nog dit jaar tegen elkaar vechten
Sluiten