De Pyua is een prachtige ode aan de NES en SNES

Sommige games uit het NES- en SNES-tijdperk zijn absolute klassiekers. Games waar je wellicht goede herinneringen aan hebt terwijl je opgroeide. Of games waarvan iedereen gewoon weet dat ze voor hun tijd heel erg goed waren. Het zijn games die soms prachtig staan in gamecollecties. De mensen achter Love Hultén hebben een stapje verder gezet. De Pyua is hun antwoord op de ode van de NES en de SNES. Het is een soort shrine, die tegelijkertijd ook als console werkt.

De Pyua is een prachtig concept

De Pyua is gebouwd op de Nt mini. Dit is een console die het mogelijk maakt om oude NES- en SNES-cartridges af te spelen op je grote televisie via een HDMI-kabel. Daarbij worden de games naar een 1080p resolutie opgeschaald, terwijl kleuren en geluid hetzelfde blijven. Maar je ziet daar in de Pyua op de twee cartridge slots eigenlijk weinig van terug. De console is zo aangepast dat zowel de stroom, de output en de controller uitgangen aan de achterkant zitten. Via een dongle kun je dan wel draadloos gamen, waardoor het niet uitmaakt. Aan de voorkant zie je dan alleen maar de pracht.

De game die je speelt wordt in een stolp gezet en wanneer je de console aanzet, wordt de game ook nog eens in de schijnwerpers gezet. Aan de voorkant kun je overigens in het Japanse Katakana het woord Nintendo lezen, wat redelijk voor zich spreekt. Het is momenteel wel een persoonlijk project en het is dan ook niet mogelijk om dit geheel zelf aan te schaffen. En dat is enorm jammer, want het ziet er zo waanzinnig tof uit.

Pyua
Pyua
Pyua
Pyua

Voorlopig zul je dus al je favoriete games nog in een vitrinekast laten staan en ze op die manier te bewonderen. Wil je meer lezen over gaming? Dan hebben we hier een handige overzichtspagina.

Reageer op artikel:
De Pyua is een prachtige ode aan de NES en SNES
Sluiten