Het slimme kattenkussen Qoobo uit je dromen is nu te pre-orderen

Een aantal maanden geleden ging een geweldig kussen, genaamd Qoobo, in de vorm van een kat viral. Kattenliefhebbers, maar ook mensen die niks met katten hebben, gingen wild. Goed nieuws: dit bizarre kussen is nu te pre-orderen.

Nooit meer eenzaam met Qoobo op schoot

De Qoobo is een kussen als geen anderen. Het is een ronde pluche kussen met daaraan een staart. Dat is ook waar de naam vandaan komt; Qoobo is een combinatie van de Japanse woorden voor ‘hoofd’ en ‘staart’.

Het bijzondere aan dit kussen is echter dat wanneer je het kussen op je schoot hebt liggen, en hem aait, de staart automatisch beweegt. Net als een echte kat zou doen.

Het kattenkussen werd origineel ontwikkeld voor ouderen die niet meer voor een huisdier kunnen zorgen, maar er nog wel graag de ‘genegenheid’ van willen ervaren. Het kussen is natuurlijk ook leuk voor mensen die bijvoorbeeld een allergie hebben, of gewoonweg geen tijd of ruimte voor een kat hebben in huis.

Nét (niet) echt

Het kussen is bedoeld als een vervanger voor de kat, en is waarschijnlijk niet eens zo’n beroerde nep kat (al strijken we hiermee wellicht tegen de haren van de echte kattenliefhebber in).

De Qoobo is namelijk lekker zacht en warm. Daarnaast heeft hij dezelfde vorm en hetzelfde gewicht als een echte kat, en maakt hij ook nog eens bewegingen. Het kleine detail waarin ze verschillen is dat er geen hoofdje op zit en, o ja, het is een kussen.

Qoobo werkt op batterijen en gaat ongeveer acht uur achterelkaar mee, zonder hem opnieuw op te laden. Hij wordt gemaakt in twee verschillende kleuren; grijs en bruin.

qoobo

Voor het kattenkussen werd via een Kickstarter-project ongeveer een ton opgehaald, waardoor hij nu te pre-orderen is voor 74 euro. Dit kan helaas wel alleen als je in de VS of in Japan woont. Maar wie weet kun je op deze handige manier alsnog een kattenkussen naar Nederland halen.

Reageer op artikel:
Het slimme kattenkussen Qoobo uit je dromen is nu te pre-orderen
Sluiten