Mark Hofman
Mark Hofman Tech 5 dec 2018

Qualcomm: “Alle Android vlaggenschepen eind 2019 voorzien van 5G”

Volgend jaar kunnen we de eerste smartphones met 5G ondersteuning gaan verwachten. Maar volgens Qualcomm gaat het in 2019 nog een stukje verder dan dat. De producent verwacht dat aan het einde van volgend jaar, elke Android producent wel een 5G vlaggenschip op de markt heeft. En als een bedrijf het weet, dan is het Qualcomm wel. 

Alle Android vlaggenschepen met 5G

Cristiano Amon, President van Qualcomm, verwacht dat eind 2019 elke android producent een vlaggenschip heeft met 5G ondersteuning. Dit liet hij weten tijdens de Qualcomm’s Snapdragon Technology Summit in Hawaii. Volgens Amon worden de toestellen tegen die tijd ook door de Amerikaanse providers aangeboden. En met een Qualcomm chip in bijna alle Android toestellen, zal deze beste man het wel bij het juiste eind hebben.

Tijdens de keynote liet Amon zien welke producenten in 2019 allemaal aan de haal gaan met de 5G ondersteuning van Qualcomm. Onder deze producenten vallen onder andere Asus, Google, HTC, LG, Motorola, OnePlus, Oppo, Samsung, Sony, Vivo en Xiaomi. Daarnaast zien we ook merken als InSeeGo, Netgear, Netcomm Wireless, Sharp, Sierra Wireless en ZTE in de lijst staan.

Door 5G zullen datasnelheden tussen de 10 en 100 keer sneller zijn dan 4G. Een volledig film is, wat dat betreft, binnen een paar seconden gedownload op 5G. Qualcomm lanceerde een video waarin duidelijk wordt welke features 5G allemaal met zich meebrengt. Deze check je hieronder.

Voorsprong op Apple

Terwijl alle Android producenten volgend jaar aan de haal gaan met 5G, is Apple niet van de partij in 2019. Het bedrijf heeft bekend gemaakt dat het vanaf het derde kwartaal van 2020 5G ondersteuning toepast in haar iPhones. Hiermee slaat Android volgend jaar een slag, maar of het veel verschil maakt weten we niet.

Android toestellen konden al tijden draadloos opladen, maar kwam pas echt van de grond toen Apple het in haar iPhones stopte. Na deze release was het op veel meer plekken mogelijk om je telefoon gewoon draadloos op te laden. Iets wat we met 5G overigens ook voorzien. Providers in Nederland kunnen in 2019 al aan de haal gaan met 5G, maar naar ons idee gaat dit pas echt los wanneer ook Apple het toe gaat passen. Android toestellen beschikken volgend jaar dus over 5G, maar of we er in Nederland ook echt direct gebruik van kunnen maken is nog maar de vraag.

Reageer op artikel:
Qualcomm: “Alle Android vlaggenschepen eind 2019 voorzien van 5G”
Sluiten