Overal in-screen vingerafdrukscanners: Qualcomm en BOE doen het

Qualcomm is een belangrijk partnerschap met BOE aangegaan. BOE is een van de grootste fabrikanten als het gaat om het maken van schermen en monitors. Qualcomm wil zo zijn 3D Sonic Sensor in de flexibele OLED schermen van BOE aanbrengen.

Dat betekent dat er een goede kans bestaat dat in-screen vingerafdrukscanners meer gemeengoed gaan worden. BOE maakt immers veel schermen voor telefoonfabrikanten en is na Samsung de grootste jongen op dit gebied. Toestellen van Huawei, Motorola en Oppo gebruiken allemaal schermen van het Chinese bedrijf.

Een ruime afzetmarkt

Door met BOE samen te werken krijgt Qualcomm toegang tot een groter deel van de markt van de telefoonwereld om zijn technologie in toe te passen. Zoals bovenstaande merken laten zien, betekent de samenwerking vooral dat Qualcomm’s kennis vooral in China meer te zien zal zijn. Verwacht wordt dat de schermen van BOE met Qualcomm’s technologie vanaf de zomer van volgend jaar in de verkoop gaan.

Doordat BOE zich ook bezighoudt met het ontwerpen van vouwbare schermen, zou het zomaar kunnen dat de vingerafdrukscanners van Qualcomm onder zulke futuristische schermen komen te liggen. Tot nu toe heeft alleen Samsung telefoons uitgebracht die Qualcomm’s 3D vingerafdruksensor gebruiken met bijvoorbeeld de Galaxy s20 modellen.

Samsung Galaxy S20 Ultra 09 notificaties
De Samsung Galaxy S20 Ultra beschikt over de nieuwe scanner van Qualcomm. (Afbeelding: WANT)

Qualcomm’s scanners hebben wisselvallig verleden

De tijd zal uitwijzen of de nieuwe 3D sensor van Qualcomm naar behoren scoort. De technologie is namelijk niet altijd vlekkeloos toegepast, daar gebruikers onder meer klachten hadden over de leessnelheid en het herkennen van je vinger.

Voorheen zaten vingerafdrukscanners vaak in de bezels aan de voorkant van de telefoon, of juist aan de achterkant. Door de scanner in het scherm te stoppen, zien telefoons er nog gestroomlijnder uit.

Qualcomm houdt zich als chipmaker met allerlei zaken bezig. Zo werd eerder nog bekend dat het bedrijf noise cancelling voor veel goedkope oortjes realiteit zou kunnen gaan maken. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

 

Reageer op artikel:
Overal in-screen vingerafdrukscanners: Qualcomm en BOE doen het
Sluiten