Mark Hofman
Mark Hofman Tech 28 mei 2019

Qualcomm en Lenovo introduceren eerste 5G laptop ter wereld!

Door de betrokkenheid van mobiele providers bij het opzetten van een 5G netwerk, wordt de verbinding vaak alleen geassocieerd met smartphones. Maar Qualcomm en Lenovo bewijzen het tegendeel en introduceren, tijdens Computex, de eerste laptop ter wereld met 5G-ondersteuning. 

Qualcomm en Lenovo lanceren eerste 5G laptop

We kunnen er amper omheen: 5G komt eraan! Of het nu gaat om het opzetten van netwerken, mobiele providers die ermee aan de haal gaan of smartphones die ondersteuning bieden voor de verbinding: we komen 5G anno 2019 overal tegen. Maar zoals we in de inleiding van dit artikel al zeiden, wordt de connectie vaak geassocieerd met smartphones. Echter hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Er komt nu ook een laptop met de verbinding.

Tijdens Computex, waar ook AMD en ASUS veel te melden hadden, kondigde Qualcomm en Lenovo ‘s werelds eerste 5G laptop aan. De notebook (want dat is wat het is) wordt van kracht voorzien door een Qualcomm Snapdragon 8cX platform. Volgens het bedrijf zelf is dit, met een Kryo 496 CPU en Adreno 680 GPU, de meest extreme Snapdragon ooit gemaakt. Iets dat uiteraard ook mogelijk wordt gemaakt door de connectiviteit.

Wat hebben we eraan?

De grote vraag is alleen: wat heb je aan 5G op je laptop? Het antwoord is vrij simpel: je notebook beschikt over een kneiter snelle internetverbinding. Het downloaden van bestanden, het streamen van sportwedstrijden of online gamen: het kan met het grootste (en snelste) gemak van de wereld!

Al deze dingen worden mogelijk doordat Qualcomm en Lenovo de krachten bundelen om deze laptop op de markt te brengen. De Project Limitless 5G laptop, zoals hij heet, heeft nog tijd genoeg om te ontwikkelen tot iets heel moois. Lenovo en Qualcomm hebben namelijk nog tot 2020 om te zorgen dat alles perfect werkt, gezien het feit dat 5G op dit moment nog in de kinderschoenen staat.

Reageer op artikel:
Qualcomm en Lenovo introduceren eerste 5G laptop ter wereld!
Sluiten