Qualcomm onthult heel wat smartphones die nog niet zijn aangekondigd

Qualcomm gaat dit jaar met de Snapdragon 865 chipset dit jaar heel wat Android-toestellen voorzien van snelheid. Een aantal daarvan zijn al aangekondigd of zijn al uit. Maar nu heeft het bedrijf per ongeluk een complete lijst bekendgemaakt van de smartphones die op de chipset draaien, waaronder een aantal smartphones die nog geen eens zijn aangekondigd.

Van smartphones als de Samsung Galaxy S20-serie, de Sony Xperia 1 II en de Xiaomi Mi 10 en 10 Pro wisten we al dat die smartphones op de Qualcomm Snapdragon 865 gaan draaien. Maar in het lijstje met smartphones zien we ook een aantal nieuwe namen voorbij komen. Daardoor lijkt het er op alsof het bedrijf te vroeg heeft gesproken.

Qualcomm spreekt te vroeg over nieuwe smartphones

Qualcomm heeft zestien smartphones genoemd die draaien op de de Snapdragon 865. Waarschijnlijk wil het bedrijf daarmee laten zien dat het goed bezig is en er veel vertrouwen is in de nieuwe chipset. Maar de verschillende partijen zullen waarschijnlijk niet zo blij zijn met het feit dat er smartphones worden genoemd die nog niet zijn aangekondigd. Misschien dat het de bedoeling was dat dit op de MWC in Barcelona zou zijn gebeurt en iemand bij Qualcomm de memo heeft gemist dat dat evenement niet doorging.

qualcomm
De Samsung S20 draait ook op de Snapdragon 865 (Afbeelding: Samsung)

In het lijstje met smartphones die nog niet officieel zijn aangekondigd zien we met de ROG Phone 3 en de Zenfone 7 de twee meest opvallende namen. Van die eerste zijn er al wat geruchten, terwijl het van de tweede ook wel in de lijn der verwachtingen ligt dat hij komt als opvolger van de Zenfone 6. Die laatste was overigens niet in Nederland te koop in verband met een patent dat Asus zou hebben geschonden. Hopelijk is dat probleem voor de Zenfone 7 opgelost. Andere smartphones die Qualcomm noemt als een apparaat dat draait op de Snapdragon 865 bestaan uit de FCNT arrows 5G, de Legion Gaming Phone en de Nubia Red Magic 5G. Grote kans dat die smartphones binnenkort gaan worden onthuld.

Reageer op artikel:
Qualcomm onthult heel wat smartphones die nog niet zijn aangekondigd
Sluiten