Qualcomm’s nieuwe in-display vingerafdrukscanner lost oude problemen op

De Samsung Galaxy S10 en Galaxy Note 10 maakten gebruik van Qualcomm’s 3D Sonic Sensor voor het scannen van vingerafdrukken. Dit scannen verliep alleen niet altijd even soepel. Qualcomm heeft nu een nieuwe vingerafdrukscanner ontwikkeld die de kwetsbaarheden van de oude sensor tackelt.

De nieuwe scanner, genaamd de 3D Sonic Max, heeft een belangrijke nieuwe feature: hij is groter dan zijn voorganger. Veel groter.

Qualcomm 3D Sonic Max lost problemen vorige scanner op

Qualcomm’s vingerafdruksensor die in de Galaxy S10 en Note 10 werd geplaatst maakte niet helemaal zijn hoge verwachtingen waar. De sensor was volgens veel gebruikers niet snel en ook hadden sommige mensen moeite met hun vinger exact op de juiste plek te plaatsen. Daarnaast werd er online gesproken over manieren waarop de smartphones alsnog te ontgrendelen waren zonder de juiste vingerafdruk. Een dikke no go natuurlijk voor een vingerafdrukscanner.

Het bedrijf achter de scanner heeft nu een verbeterde versie uitgebracht: de 3D Sonic Max. Deze nieuwe versie van de ultrasonische in-screen vingerafdrukscanner is maar liefst 17 keer groter dan zijn voorganger. Dat moet de problemen oplossen die werden ervaren met de eerste versie van de Qualcomm sensor. De vernieuwde sensor werd geïntroduceerd op de jaarlijkse Snapdragon Technology Summit.

Nieuwe vingerafdrukscanner ook veiliger

De verbetering zit hem grotendeels in het feit dat de scanner dus een stuk groter is dan zijn voorganger. De oude sensor was 4mm x 9mm en de nieuwe 3D Sonic Max is 20mm x 30mm. Juist: 17 keer zo groot. Doordat de nieuwe sensor groter is wordt het volgens Qualcomm makkelijker om de vingerafdruk te lezen. Daardoor zullen gebruikers geen moeite meer ervaren van het plaatsen van hun vinger op de juiste plek.

Qualcomm summit
(Bron: ANP / EPA /Long Wei China Out)

Ook de problemen met het gebruik van een screen protector worden opgelost door de nieuwe sensor van Qualcomm. Daarnaast biedt deze de mogelijkheid om twee vingers tegelijkertijd te scannen. Door het gebruiken van twee vingers voor het beveiligen van je smartphone is de beveiliging sterker. En daarnaast heb je bubbel kans op succes bij het ontgrendelen van je toestel.

Reageer op artikel:
Qualcomm’s nieuwe in-display vingerafdrukscanner lost oude problemen op
Sluiten