Quentin Tarantino onthult grote details voor nieuwe Star Trek film

De briljante maar eigenzinnige Quentin Tarantino roept al jaren dat hij dolgraag een Star Trek film zou willen maken, maar een officiële aankondiging bleef uit. Totdat een tijdje geleden bekend werd gemaakt dat de Pulp Fiction regisseur een idee zou hebben geopperd dat is uitgewerkt tot een script. Fans vroegen zich alleen af in welke tijdlijn deze film zich zou gaan afspelen.

Quentin Tarantino licht Star Trek project toe

Quentin Tarantino mag zich de afgelopen jaren dan wel bezig gehouden hebben met het veelbelovende Once Upon a Time In Hollywood, maar hij kon het zoals gewoonlijk niet laten om zich tussendoor met andere films te bemoeien. Wat in zijn geval vaak helemaal niet erg is.

Naast dat hij zijn mening gaf over het Marvel Cinematic Universe heeft hij ook een paar keer geroepen een Star Trek film te willen maken. Of dat nog doorgaat is niet bekend, maar er is wel een idee van hem omgezet tot een script.

Degene die dit scenario heeft geschreven was tot onze verbazing niet Tarantino zelf, maar ene Mark L. Smith, welke eerder al meewerkte aan Overlord en The Revenant. Veel fans vroegen zich echter af in welke universum de Star Trek film zich zou gaan afspelen. Gelukkig heeft Tarantino hier onlangs zelf duidelijkheid over verschaft:

”Ik weet niet hoeveel ik mezelf hierover mag uitlaten. Het enige dat ik kan zeggen is dat het zich in de Chris Pine tijdlijn zal gaan afspelen.”

Wat er dus op wijst dat de gebeurtenissen in de zogeheten ‘Kelvin tijdlijn’ zullen plaatsvinden. Dit is het universum waar ook de Star Trek films uit 2009, 2013 en 2016 zich afspelen.

Daarnaast gaf de regisseur aan dat de film (net zoals zijn andere projecten) R-Rated gaat worden. Dit betekent dat we wellicht veel bloed en grof taalgebruik zullen gaan zien.

Het is echter nog niet bekend of Tarantino de film zelf zal regisseren. Dit omdat hij heeft aangegeven na zijn tiende film te willen stoppen en het komende Once Upon a Time in Hollywood alweer zijn negende regieproject is. Gezien hij het liefst met een originele film zou willen afsluiten (en Star Trek dat natuurlijk niet is) bestaat hier nog enkele twijfel over.

Er komt overigens ook een nieuwe Star Trek serie aan waarvan onlangs al een trailer verscheen.

Reageer op artikel:
Quentin Tarantino onthult grote details voor nieuwe Star Trek film
Sluiten