Quentin Tarantino trekt Star Trek film in twijfel

Paramount Pictures is momenteel met twee Star Trek projecten bezig. Een daarvan is Star Trek 4, dat zowel geschreven als geregisseerd gaat worden door Fargo en Legion maker Noah Hawley. De andere is een R-rated project dat bedacht is door niemand minder dan Quentin Tarantino.

Ondanks dat het misschien voor de hand lijkt te liggen dat Tarantino deze film ook zelf gaat regisseren, heeft de eigenzinnige filmmaker onlangs enkele uitspraken gedaan die erop wijzen dat hij overweegt om zich uit het project terug te trekken.

Quentin Tarantino overweegt Star Trek project te verlaten

De eerdergenoemde uitspraken werden gedaan in een interview met Consequence of Sound:

”Ik denk dat ik ga afzien van Star Trek, al heb ik nog geen officieel gesprek met die gasten gehad. Het voelde op een of andere manier namelijk of deze film, [Once Upon a Time in] Hollywood mijn laatste zou zijn.”

Once Upon a Time in Hollywood 4
Once Upon a Time in Hollywood, de meest recente film van Quentin Tarantino | Bron: Sony Pictures Releasing

Het lijkt misschien lastig om voor te stellen dat iemand als Quentin Tarantino er na zijn tiende film al mee gaat stoppen, maar het zou zomaar eens waar kunnen zijn. Mocht de regisseur inderdaad besluiten om Star Trek links te laten liggen, dan neemt iemand anders vermoedelijk de regie voor zijn of haar rekening. Er wordt namelijk al wel gewerkt aan een script, dat in handen is van Mark L. Smith. Dit is een scenarist die ook verantwoordelijk was voor het schrijven van The Revenant.

Kill Bill Vol. 3

Naast een Star Trek film bestaat er ook nog een mogelijkheid dat Kill Bill Vol. 3 de tiende Quentin Tarantino film gaat worden. Dit omdat er onlangs een bericht verscheen dat Tarantino met Uma Thurman, die de hoofdrol vertolkte in de eerste twee films, in gesprek is geweest.

De iconische Pulp Fiction regisseur kwam eerder dit jaar met Once Upon a Time in Hollywood, dat zich ten tijde van de Manson Family afspeelt. Meer omtrent Quentin Tarantino is te lezen in dit overzicht.

Reageer op artikel:
Quentin Tarantino trekt Star Trek film in twijfel
Sluiten