Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 5 feb 2019

Quicksand: Netflix toont nieuwe crimethriller van schrijfster The Bridge

Op het gebied van crimethrillers en detectives is The Bridge terecht een van de populairste series. De schrijfster daarvan heeft meer boeken op haar naam staan, waaronder een brute thriller genaamd Quicksand. Netflix ging ermee aan de slag en levert nu de eerste beelden af van de resulterende bloedstollende Netflix original.

Quicksand: Zweedse Netflix Original

Het eerste seizoen van de Zweedse serie zal op 5 april beschikbaar zijn. Maja Norberg is een alledaagse, doorsnee scholiere die een rustig leven leidt. Daar komt geregeld een hoop tienerdrama bij kijken, maar niks bijzonders. Tot op een dag haar leven veranderd.

Norberg wordt beschuldigd van moord nadat een tragedie plaatsvindt op haar middelbare school. De anders zo rustige rijke buurt wordt opgeschud. Langzaam komt de lezer (of kijker) meer te weten over wat er de dag van de moord is gebeurd. Hoe steekt bijvoorbeeld haar relatie met Sebastian Fagerman en zijn disfunctionele gezin in elkaar?

Je merkt het al: Quicksand begint met een hoop vragen, die bestseller-schrijfster Malin Persson Giolito op meesterlijke wijze langzaam beantwoordt. Als de serie ook maar half zo spannend wordt als het boek, dan heeft Netflix een onvermijdelijke hit te pakken.

Je kunt de eerste beelden nu hieronder checken. Maja wordt gespeeld door de Zweedse actrice Hanna Ardéhn, Sebastian door Felix Sandman. Daarmee is Quicksand ook meteen de eerste Netflix Original. Op 5 april gaan we ontdekken of het land met veel fanfare de streamingdienst gaat bestormen!

Reageer op artikel:
Quicksand: Netflix toont nieuwe crimethriller van schrijfster The Bridge
Sluiten