Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 30 nov 2018

Met deze tandenborstel zorg je ook voor de tanden van anderen

Het bedrijf quip weet maar al te goed dat het verzorgen van je gebit één van de belangrijkste dagelijkse bezigheden is voor je gezondheid. Als je je tanden namelijk niet regelmatig poetst, kun je te maken krijgen met ontstekingen en zelfs met uitvallende tanden. Daarom hebben ze de All-Black elektrische tandenborstel ontwikkeld die niet alleen jouw tanden verzorgt, maar er ook voor zorgt dat kansarme gezinnen in de gelegenheid worden gesteld om voor hun orale gezondheid te zorgen.

Tandenborstel zonder misleidende gimmicks

De All-Black is, zoals de naam al doet vermoeden, een zwarte tandenborstel. Quip heeft gekozen voor een simpel design dat gewoon doet wat het hoort te doen, in plaats van wat ze “misleidende gimmicks” noemen. Tegenwoordig komen tandenborstels inderdaad met allerlei fancy features, die misschien niet altijd even nuttig zijn. Quip focust zich echter liever op waar het uiteindelijk om draait en dat is gewoon het goed schoonmaken van je gebit en tandvlees.

quip All-Black elektrische tandenborstel

Timer voor je poetsbeurt

Hoewel er misschien geen misleidende gimmicks aanwezig zijn, komt de tandenborstel wel met een paar handige features. Zo is er bijvoorbeeld een timer aanwezig, zodat je weet hoe lang je poetst en krijg je om de 30 seconden even een seintje dat je klaar bent om naar het volgende quadrant te gaan.

quip All-Black tandenborstel

Gemaakt met CNC-machine

De tandenborstel is uitgerust met een kleine flexibele borstel met maar liefst 1.200 zachte ronden nylon haartjes. Het is een licht apparaat, gemaakt van aluminium met de precisie van een CNC-machine. Om hem te poweren, gebruik je een AAA batterij, die zo’n drie maanden mee zouden moeten gaan en de elektrische motor vibreert met 15.000 toeren per minuut.

quip All-Black elektrische tandenborstel

Samenwerking met ADA Foundation

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe de tandenborstel ervoor zorgt dat ook anderen met een gezonder gebit rondlopen. Dat heeft eigenlijk niet zoveel met de tandenborstel zelf te maken, maar met de samenwerking tussen quip en de ADA Foundation. De laatste richt zich op het verzorgen van educatie over een gezonde mondhygiëne en gebitsverzorging voor duizenden kansarme gezinnen. Als je de tandenborstel koopt, wordt er ook een bedrag gegeven aan de ADA foundation om hun werk te doen.

Bestellen met abonnement

Mocht je de All-Black inderdaad willen kopen, kun je dat via de quip site doen. Omgerekend komt de prijs neer op 48 euro en daarnaast kun je voor een refill plan gaan. Dat betekent dat je elke drie maanden een nieuw borsteltje krijgt met een batterij en optioneel kun je ook nog voor een tube tandpasta gaan bij het abonnement. Helaas kun je de elektrische tandenborstel niet direct naar Nederland laten versturen, maar in dit artikel kun je lezen hoe je met een loophole aan de slag gaat.

Al je je overigens afvraagt of een elektrische tandenborstel echt zoveel handiger is, hebben we de vijf redenen voor je op een rijtje gezet om wel of juist niet voor elektrische poetsen te gaan.

quip

Reageer op artikel:
Met deze tandenborstel zorg je ook voor de tanden van anderen
Sluiten