Ontbytes: betalen zonder te pinnen bij tankstations dankzij nieuwe Rabobank-app, een hele vette VR-ervaring met Rembrandt en meer

Niets is beter dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de koffiezetapparaat. Met vandaag onder andere nieuws over de nieuwe app van de Rabobank.

Betalen zonder te pinnen bij tankstations dankzij app van de Rabobank

On The Go! by MyOrder, een app van de Rabobank, zal het vanaf 1 oktober mogelijk maken bij aaneengesloten tankstations te betalen zonder te pinnen. Klanten krijgen als ze zijn weggereden een betaalverzoek via iDeal om de betaling later zelf te voltooien.

On The Go! moet bij onbemande tankstations een alternatief vormen voor het pinnen. De app My Order bestaat al meer dan acht jaar en maakte mobiel betalen in eerste instantie mogelijk via Hyvbes. De app On The Go! zal verschijnen voor iOS en Android.

Ontmoet de legend Rembrandt met de Samsung Gear VR

Oculus heeft in samenwerking met de Virtual Reality-studio Force Field een ervaring gemaakt voor de Samsung Gear VR die je mee terug neemt naar de 17e eeuw in Amsterdam. In het project dat ‘Meeting Rembrandt‘ heet kun je een kijkje nemen bij de kunstenaar thuis en in zijn leefomgeving.

Rembrandt wordt gespeeld door een echte acteur in een door de computer gegenereerde omgeving. Het is zelfs mogelijk interactie met hem te hebben terwijl hij aan De Nachtwacht aan het werken is. De ervaring is gratis beschikbaar in de Oculus Gear VR-store. Je hebt wel een Samsung headset en smartphone nodig om de ervaring te kunnen beleven. Hier alvast een voorproefje..

Nederlandse voorstel valt af in internationale Hyperloop wedstrijd

Het Nederlandse voorstel is afgevallen bij de Hyperloop One Global Challenge, een internationale wedstrijd waarbij teams uit allerlei landen voorstellen konden indienen voor een nieuw traject voor de Hyperloop.

Het Nederlandse traject voor de supersnelle trein zou van Amsterdam, via Rotterdam en Arnhem naar Lelystad gaan lopen. Het is onbekend waarom het traject van Nederland is afgevallen. Er zijn nu nog tien kandidaten in de race die investeringen van Hyperloop One tegemoet kunnen zien voor de daadwerkelijke aanleg van de buizen.

Snackbyte: wist je dat…

Wist je dat het onmogelijk was om aardappels te koken boven op de Mount Everest? Nee? Wij ook niet. Oud Mythbuster-presentator Adam Savage legt uit hoe dit interessante stukje science werkt. Zo leer je nog eens wat op de maandagochtend!

Reageer op artikel:
Ontbytes: betalen zonder te pinnen bij tankstations dankzij nieuwe Rabobank-app, een hele vette VR-ervaring met Rembrandt en meer
Sluiten