Ilona Braam
Ilona Braam Cryptocoins 1 mrt 2018

Rabobit: Rabobank onderzoekt mogelijkheden eigen cryptocurrency wallet

De Rabobank heeft onlangs voor wat opschudding gezorgd in cryptocurrency land. Er verscheen namelijk een Rabobit website online, wat deed vermoeden dat de Rabobank met een cryptocurrency wallet zou komen. Volgens sommigen was het een scam, maar de site bleek wel bij Rabobank afkomstig te zijn. Het zou echter alleen maar om een mogelijk idee voor de toekomst gaan.

A cryptocurrency wallet at Rabobank

Op de Rabobit website pronkt groot de tekst “A cryptocurrency wallet at Rabobank”. Niet zo gek dus dat de wereld ervan uitging dat de Rabobank bezig was met het ontwikkelen van een wallet. Na het verschijnen van de site werd er door enthousiastelingen druk getweet over de bank die het gat tussen cryptocurrencies en je bankrekening zou gaan dichten. Het blijkt echter nog geen beklonken zaak te zijn. De site zou alleen online zijn gezet om te kijken of er überhaupt wel interesse is. Op de site kun je ook nog niet zoveel doen. Je kunt je naam en emailadres opgeven en aangeven dat je graag op de hoogte gehouden wilt worden.

Rabobit één van 22 innovatieve ideeën

Dat blijkt er dus zeker te zijn en het lijkt erop dat Rabobit een grote kans maakt om een echt iets te worden. Het is op het moment onderdeel van het interne Moonshot versnellingsprogramma van de Rabobank. Hierbij kunnen medewerkers zelf komen met innovatieve ideeën om klanten beter te dienen. Uit de aangedragen ideeën worden de beste gefilterd en getest op belangstelling bij de klant. Rabobit is één van de 22 ideeën, die kant maakt om daadwerkelijk ontwikkeld te worden.

Rabobit

Cryptocurrency wallet bij online bankieren

Het idee van het project is om een cryptocurrency wallet binnen het online bankieren te integreren  Er wordt echter op het moment nog onderzocht of er vraag naar is en of de bijkomende risico’s wel geoorloofd zijn. Begin maart zal er een shortlist gemaakt worden van de verschillende ideeën en half juni zou bepaald moeten worden welke projecten daadwerkelijk gerealiseerd zullen worden.

Het is wel opvallend dat de Rabobank bezig is met cryptocurrency. Over het algemeen verzetten banken zich tegen de digitale valuta, omdat ze een bedreiging zouden kunnen vormen voor bestaande valuta en dus ook voor banken. Mogelijk bereidt de Rabobank zich alvast voor op een toekomst zonder dollars en euro’s. Niet alle cryptocurrency zijn er echter op uit om banken te vernietigen. Zo is Ripple juist bedoeld om een brug te vormen tussen klassieke munteenheden en cryptocurrencies. Het is daarom ook niet zo gek dat Ripple door verschillende grote banken wordt gesteund.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rabobank

Reageer op artikel:
Rabobit: Rabobank onderzoekt mogelijkheden eigen cryptocurrency wallet
Sluiten