Ontbytes: Rabobank maakt online bankieren veiliger, lekker WhatsAppen met KLM en meer

Niets beter dan de ochtend beginnen met een paar stevige ontbytes. Hierbij de dagelijkse update van het belangrijkste en meest opvallende nieuws over innovatie, waarmee je straks kunt pronken bij de waterkoeler. Met vandaag onder andere het vernieuwde online bankieren met naamcontrole van de Rabobank en KLM die de eerste geverifieerde zakelijke WhatsApp krijgt.

Rabobank voert naamcontrole in

De Rabobank heeft gisteren de Iban-Naam-Check geactiveerd bij het online bankieren. Deze functie checkt of de ingevoerde iban overeenkomt met de naam die gebruikers opgeven als ze geld willen overmaken. Is de naam geen match, dan volgt er een melding.

Rabobank activeert de functie voor ibans als eerste. Wanneer de naam bijna overeenkomt en er bijvoorbeeld alleen een letter verkeerd staat, dan geeft het systeem wel de juiste naam weer. Gebruikers hoeven geen update uit te voeren om het nieuwe systeem te kunnen gebruiken. Het is de bedoeling dat andere banken dit systeem ook snel gaan overnemen.

KLM heeft eerste gecertificeerde WhatsApp account

Tot voor kort ondersteunde WhatsApp nog niet dat bedrijven bereikbaar zijn via de chatdienst. Daar is sinds gisteren verandering in gekomen. Het NRC meldt dat KLM als eerste bedrijf toegang heeft gekregen tot een zakelijk WhatsApp-account.

Welke bedrijven nog meer een zakelijk WhatsApp-account zullen krijgen, is nog niet bekend. Klanten kunnen KLM via WhatsApp hun boekingsbevestiging, de incheckmelding, instapkaart en vluchtwijziging bekijken in tien verschillende talen. Gebruikers krijgen gelukkig alleen relevante boodschappen via WhatsApp en geen reclame. Wel gaat WhatsApp, de dochteronderneming van Facebook, nu eindelijk geld opleveren.

Beats komt eindelijk met nieuwe Studio koptelefoon

Na drie jaar update Beats ein-de-lijk zijn Studio koptelefoon. De vernieuwde Studio 3 draadloze hoofdtelefoon is voorzien van Apple‘s W1 chip, een betere noise cancellation en een batterij die langer mee gaat.

De nieuwe koptelefoon heeft nog steeds de looks van de oude bekende Beats Studio, maar er is dus aardig wat verbeterd aan de werking. Zo heb je bijvoorbeeld, wanneer je bent verbonden met een product dat beschikt over Apple W1-ondersteuning (bijvoorbeeld iPhones, iPads en Macs) een batterijduur van maarliefst 22 uur, of wanneer je in de ‘low power-modus’ zit een batterijduur van veertig uur.

Snackbyte: Lego meets GTA

We kunnen een gezonde portie creativiteit altijd waarderen, al helemaal als het om Lego gaat. We zijn nog altijd aan het azen op de nieuwe Millennium Falcon, de grootste Lego-set ooit. Ondertussen kijken we verlekkerd naar dit filmpje. Deze creatieveling heeft GTA tot leven gebracht met Lego! Hij is zeker niet de eerste, maar het eindresultaat is spectaculair. Wist je trouwens dat je ook GTA op je grafische rekenmachine kunt spelen?

Reageer op artikel:
Ontbytes: Rabobank maakt online bankieren veiliger, lekker WhatsAppen met KLM en meer
Sluiten