Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 14 jul 2017

Race er vanaf 17 oktober op los in Gran Turismo Sport

Gran Turismo Sport is al een hele tijd in ontwikkeling. De game had eigenlijk vorig jaar uit moeten komen, maar zoals een goede Gran Turismo-game betaamt, werd-ie uitgesteld. Lange tijd was er onzekerheid wanneer de game zou verschijnen, maar nu heeft hij ein-de-lijk een releasedatum gekregen.

Gran Turismo Sport is dé racegame waar iedereen naar uitkijkt

Gran Turismo Sport gaat op 17 oktober uitkomen. De game verschijnt dan exclusief voor de PlayStation 4. De game moet profiteren van de feedback die de ontwikkelaar op de betatests van een paar weken geleden heeft ontvangen. Op die manier hoopt men de gamer een uitstekende race-ervaring voor te schotelen. Iets dat in de onderstaande trailer alvast naar voren komt.

Racen staat centraal

Gran Turismo Sport is als hij uitkomt uiteraard de nieuwste game in de reeks. Het is echter geen Gran Turismo 7. De ontwikkelaar wil met dit nieuwste deel het racen zelf centraal laten staan. In plaats van het klassieke concept, zoals geld verdienen om nieuwe auto’s te kopen door races te rijden, kun je nu altijd racen in de meest exotische bakken. Dat kan tegen de computer, maar de game wil zich voornamelijk online bewijzen. Er gaan daarbij diverse online competities lopen, waar iedereen aan mee kan doen. Uiteindelijk zullen de beste spelers het in het echt tegen elkaar opnemen om te bewijzen wie de beste Gran Turismo-skills heeft.

Gran Turismo Sport

Het is nog niet helemaal bekend welke auto’s en banen er precies in komen te zitten. Uit eerdere speelsessies weten we in elk geval dat je straks kunt scheuren op circuits als de Nurburgring en Brands Hatch.

Reageer op artikel:
Race er vanaf 17 oktober op los in Gran Turismo Sport
Sluiten