Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Culture 15 aug 2019

Need for Speed HEAT: legendarische racegame keert terug!

Need for Speed is één van de langstlopende gameseries die er is. Met name op het gebied van racegames zijn er maar weinig titels die zo lang mee gaan. Het hoogtepunt lijkt de serie te hebben gehad in het tijdperk van de PlayStation 2 met het uitstekende Need for Speed Underground. Sinds die tijd zijn er vele vervolgen geweest, waarbij de één het beter deed dat de ander. De laatste game is Payback, die het niet heel erg goed deed en twee jaar oud is. Dit najaar krijgen we met Need for Speed Heat een compleet nieuw deel.

Naar een fictief Miami in Need for Speed Heat

Als ik aan Heat denk, dan denk ik aan het basketbalteam Miami Heat. De game speelt zich af in Palm City, wat een beetje doet denken aan de Amerikaanse stad in de staat Florida. Daar krijg je een grote open wereld voorgeschoteld, waar straatracers bij elkaar zijn gekomen om beroemd te worden. Als speler kun je overdag meedoen aan de Speedhunters Showdown, een goedgekeurde competitie waarin je geld verdient om je high-performance auto’s in je garage aan te passen en te verbeteren. Maar in de nacht zijn er de underground races, waarbij je je winstpremie op het spel zet met een politie die achtervolgt en ingrijpt. De eerste teaser trailer van Need for Speed Heat vind je hieronder.

De game wordt tijdens de Duitse gamebeurs de Gamescom verder uit de doeken gedaan en dan verwachten we ook de eerste gameplay. Heel erg lang hoef je overigens niet op de game te wachten. Need for Speed verschijnt op 8 november en is dan speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wanneer je gebruik maakt van EA Acces, dan kun je al vanaf 5 november met de game aan de slag gaan. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Need for Speed HEAT: legendarische racegame keert terug!
Sluiten