Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 aug 2019

Zo werkt het tunen en racen in Need for Speed Heat

Afgelopen week werd Need for Speed Heat echt onthuld, nadat we eerst een teaser hadden gezien. Tegelijkertijd is de game ook gelijk speelbaar op de Gamescom-beurs. In de nieuwe game in de serie komen verschillende elementen uit voorgaande games terug. Zo word je regelmatig achtervolgd door de politie, die met grof geweld de speler van de weg afbeukt. Maar heb je als speler ook de mogelijkheid om uren lang bezig te zijn met het visueel aantrekkelijk maken van je wagen. En een nieuwe gameplayvideo laat de verschillende elementen zien.

Need for Speed Heat in actie

Helaas is deze Need for Speed Heat video wel gemaakt door een Youtuber die vooral zelf wilt praten. Gelukkig heeft de beste persoon een redelijk oké accent en is het dus niet heel vervelend om hem aan te horen en te laten zien wat je straks allemaal zelf in de game kunt beleven. In de video worden verschillende elementen getoond. Zo zien je wat je allemaal met je wagens straks kunt gaan uitvoeren, maar is er ook ruimte om je eigen personage helemaal naar eigen smaak aan te passen. Zo kun je hem of haar voorzien van een vers kapsel, maar ook bepalen wat voor kleding er gedragen wordt en wat je doet met je gezicht. Bedek je deze met een masker of vind je het genoeg om gewoon een zonnebril op te zetten.

Naast de customization opties zien we ook een stuk gameplay, waarbij de natte wegen nogal overdreven glimmen en het met de laagstaande zon redelijk lastig is om alles goed te zien. Opvallend aan de gameplay is dat je verschillende nitroboosts hebt die zich na verloop van tijd weer opvullen. Verder is het goed om te weten dat je redelijk makkelijk door verschillende barrières heen kunt beuken. Een bocht missen is zodoende niet zo’n grote ramp. Ook zit er een nachtrace in met de politie die je lastig valt.

Need for Speed Heat
Need for Speed Heat (Bron: Electronic Arts(

Need for Speed Heat staat gepland voor 8 november en verschijnt dan op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Zo werkt het tunen en racen in Need for Speed Heat
Sluiten