Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 apr 2018

Radical Heights probeert te profiteren van het Fortnite-succes

De meest populaire game van dit moment is zonder twijfel Fortnine. En daarvoor was het PlayerUnknown’s Battleground. Games die succes boeken binnen het zogenaamde Battle Royale-genre. Titels waarbij het zaal is om tijdens een potje zolang mogelijk in leven te blijven. Nu heeft de ontwikkelstudio Boss Key een nieuwe game gelanceerd genaamd Radical Heights, die nu in zogenaamde Early Acces speelbaar is. Voordat zij met Radical Heights kwamen, heb je misschien kennisgemaakt met de game Lawbreakers. Die game hebben zij nu achter zich gelaten om proberen te profiteren van het populaire Battle Royale-genre.

Radical Heights is nu speelbaar

De ontwikkelaar noemt de game zelf een *X-TREME Early Access* Battle Royale shooter. Ze lanceren de game zo enorm vroeg om op die manier feedback te krijgen van de community, wat er hopelijk voor zorgt dat de game beter wordt. Daarnaast is het voor de ontwikkelaar ook simpelweg de enige kans om er nog iets van te maken na de mislukking van Lawbreakers. De nood is dus simpelweg hoog.

Radical Heights is overigens al wel vijf maanden in ontwikkeling, dus er zijn zeker wel wat dingen die werken. De game neemt je mee naar een vrolijke over de top wereld die doet denken aan het gevoel van de jaren tachtig in de Verenigde Staten.

Net als in andere Battle Royale-games is het zaak om zelf in leven te blijven en met kleurrijke wapens je tegenstanders af te knallen. Terwijl je speelt, strijd je voor nieuwe wapens, skins, gadgets en cash om upgrades mee te kopen. En dat alles binnen een setting van een gameshow.

Radical Heights
Radical Heights
Radical Heights

De game is nu via Steam binnen te halen en dus gratis te spelen. Het is zodoende dus een goede kans om te kijken of de game iets voor je is. Of de game net als Fortnite ook op andere platformen komt, is dan ook nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Radical Heights probeert te profiteren van het Fortnite-succes
Sluiten