Elektrische fiets: RadMini Step-Thru opvouwbare fatbike

Een fatbike heeft, zoals de naam al een beetje aangeeft, dikkere banden dan je standaard fiets. Dit komt met verschillende voordelen, zoals het kunnen rijden op zachte of instabiele terreinen. Denk bijvoorbeeld aan zand, modder en sneeuw. Fatbikes worden dan ook doorgaans gebruikt voor off road avonturen, maar kunnen in principe ook prima op de normale weg rijden. Nu kun je natuurlijk voor een normale fatbike gaan, maar inmiddels bestaan er ook elektrische modellen. De RadMini Step-Thru is zo’n elektrische fatbike en heeft als extra voordeel dat je hem kunt opvouwen tot een compact pakketje.

Opvouwbare elektrische fatbike

Doordat we hier te maken hebben met een vouwfiets, valt één van de nadelen van een fatbike al af. Doorgaans zijn de fietsen namelijk redelijk groot en lomp, waardoor je ze niet zo één twee drie overal mee naartoe kunt nemen. Maar in dit geval kun je het rijtuig gewoon opvouwen en in je auto gooien als je bijvoorbeeld een weekende van de gebaande wegen hebt gepland. De elektrische fiets doet het ondanks zijn kleine formaat behoorlijk goed en kun je zo’n beetje op elk terrein inzetten. Zo kun je er gerust boodschappen mee doen in de stad om in het weekend wat ruigere paden te bezoeken.

RedMini Step-Thru elektrische fatbike

Samsung batterij en Bafang motor

Om de fiets van power te voorzien is er een 14Ah Samsung batterij die samenwerkt met een 750 watt Bafang motor om je een boost te geven. De batterij zou binnen zes uur helemaal opgeladen zijn om je vervolgens tot maximaal 72 km te voorzien van trapondersteuning. Uiteraard is er ook een LCD-display van de partij om je onderweg de gebruikelijke stats te geven en verdere extra’s zijn een lage instap, voorvorkvering, een geïntegreerd remlicht, mechanische schijfremmen en zeven versnellingen.

De RadMini Step-Thru komt met een prijskaartje van omgerekend 1.340 euro en bestaat ook in een andere variant: de standaard RadMini. Deze komt met een iets ander frame en ziet er hierdoor misschien wat stoerder uit dan zijn Step-Thru broertje. Toch kun je ook de normale RadMini opvouwen om hem makkelijk te vervoeren. Overigens bestaan er niet alleen vouwfietsen, maar kun je ook scooters opvouwen. Deze elektrische scooter vouw je bijvoorbeeld in een handomdraai op en kun je naar hartelust configureren.

Rad Power Bikes

Reageer op artikel:
Elektrische fiets: RadMini Step-Thru opvouwbare fatbike
Sluiten