Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 15 mei 2018

Rage 2 is de meest chaotische shooter die in ontwikkeling is

De afgelopen week was game-uitgever Bethesda al erg druk om hun nieuwe game, Rage 2, uitgebreid te teasen. Gisteren verscheen er in die reeks aan teasers de eerste korte trailer en de bevestiging dat de game in ontwikkeling is. Dat hebben we toen even links laten liggen, omdat we wisten dat vandaag de echte onthulling er zou zijn. En zodoende weten we dat Rage 2 er aan komt en afgaande op de eerste beelden lijkt het de meest chaotische shooter die op dit moment in ontwikkeling is.

Rage 2 komt in 2019

Rage 2 wordt gemaakt door id Software, die je kent van Doom, en Avalanche Studios, die je kent van games als Just Cause. Samen brengen zij de game in de lente van 2019 uit op de pc, Xbox One en de PlayStation 4. Hieronder alvast de trailer om in de juiste stemming te komen.

De game lijkt redelijk los te staan van het eerste deel, dat commercieel gezien niet zo’n heel groot succes was. Daarmee is de kans groot dat je van de game kunt genieten zonder dat eerste deel te hebben gespeeld. Rage 2 neemt je naar een wereld die op de rand van de afgrond staat. Dankzij een meteoriet inslag is alles een complete chaos geworden en proberen de overlevenden er het beste van te maken. Jij kruipt daarbij in de rol van Walker, de laatste Ranger van Vineland (lijkt op een knipoog naar Chuck Norris’ Walker Texas Ranger, maar dat terzijde). In een land van chaos probeer jij nog iets op te zetten en neem je het op tegen een grote boevenbende.

Rage 2
Rage 2
Rage 2
Rage 2

De game is een mix tussen een FPS en een open wereldgame, waarbij je gebruik kunt maken van verschillende voertuigen om je te verplaatsen en op vijanden te jagen. Ook beschikt Walker over een speciale aanval genaamd Overdrive, waarmee hij zijn wapens nog sterker maakt. Op de aankomende E3 in juni wil de uitgever nog meer laten zien van de game. Wil je tot die tijd meer lezen over games? Bezoek dan onze overzichtspagina hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Rage 2 is de meest chaotische shooter die in ontwikkeling is
Sluiten