Vanaf nu kun je Raikou vangen in Pokémon Go

Een tijdje geleden werden in Pokémon Go Research Events geïntroduceerd. Via dat systeem kun je via Pokéstops een soort van quests binnenhalen. Door die te voltooien heb je de mogelijkheid om een bepaalde Pokémon te vangen, maar is het ook mogelijk om bijvoorbeeld extra Pokéballen te krijgen. Voor elke eerste voltooide quest op een dag krijg je op een Research stempel. Als je daar er dan weer zeven van hebt, dan heb je een speciale opdracht voltooid. Naast een aantal fijne en nuttige items krijg je dan ook de mogelijkheid om een speciale Pokémon te vangen. En vanaf nu kun je dus op die manier de legendarische Raikou gaan vangen.

Vang Raikou in Pokémon Go

Raikou volgt daarmee de goede oude Snorlax op, die afgelopen maand gold als de beloning en bekend staat als één van de betere Pokémon die je in Gyms achter kunt laten. Maar Raikou is natuurlijk ook geen verkeerde om aan je Pokédex toe te voegen als je hem in het verleden nog niet via een Raid had gescoord.

Pokémon Go Raikou

Raikou is een elektrische Pokémon en staat bekend als een legendarische. Hij komt uit de tweede generatie Pokémon, zoals die in Pokémon Gold en Silver werden geïntroduceerd. En het vangen van Raikou is een eitje. Wanneer je je stempelkaart vol hebt, verschijnt hij automatisch. En hij zal daarna niet wegrennen. Dat betekent dat je in theorie oneindig ballen kunt gooien en hem uiteindelijk toch wel te vangen. Dan moet je natuurlijk wel een goede voorraad aan ballen hebben, maar dat is natuurlijk weer een ander verhaal.

De aankomende maand kun je Raikou dus via de Research Events gaan voltooien. Het ligt voor de hand dat hij daarna wordt opgevolgd door de twee andere legendarische Pokémon van de tweede generatie: Suicune en Entei. En wellicht dat hij daarna als Zapdos en Articuno ook weer zijn eigen dag krijgt, waardoor je hem in diverse Raids tegenkomt.

Reageer op artikel:
Vanaf nu kun je Raikou vangen in Pokémon Go
Sluiten