Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 17 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Rainbow Six Siege wordt launchgame voor de PS5 en Xbox Series X

Rainbow Six Siege is op dit moment een populaire game op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. En als het aan de ontwikkelaar ligt, dan blijft de game de aankomende tijd populair. Zo zal de game aanwezig zijn bij de lancering van de nieuwe generatie spelcomputers in de vorm van de PlayStation 5 en de Xbox Series X.

Dat is hetgeen dat dat game directer Leroy Atanassoff liet weten tegenover Windows Central. Dit zei hij tijdens de Rainbow Six Invitational, een groot esports-evenement dat afgelopen weekend werd gehouden en waar de beste teams ter wereld het tegen elkaar opnemen.

Rainbow Six Siege naar de PlayStation 5 en de Xbox Series X

De beste man kon nog niet vertellen wanneer Rainbow Six Siege zou gaan verschijnen voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X. En dat heeft alles te maken met het feit dat er nog geen datum is genoemd voor die spelcomputers. Maar wanneer ze op de markt komen, dan is het de bedoeling dat Rainbow Six Siege één van de eerste games is die je gelijk voor de nieuwe generatie spelcomputers kunt aanschaffen.

Actie in de game (Afbeelding: Ubisoft)

Het is niet duidelijk in hoeverre Rainbow Six Siege gebruik zal gaan maken van de verbeterde mogelijkheden die de nieuwe generatie spelcomputers te bieden heeft. Wel liet Atanassoff weten dat het de bedoeling is dat je het op kunt nemen tegen gamers die op dezelfde familie spelcomputer speelt. Dat betekent dat je het als PlayStation 5-bezitter op kunt nemen tegen PlayStation 4-eigenaren. Ook zou hij het graag zien dat cross-play in de toekomst mogelijk gaat worden, maar dat is dan afhankelijk van de plannen van Sony en Microsoft. De technieken liggen er en er zijn meerdere games deze generatie die het al ondersteunen, maar of dat ook bij de volgende generatie spelcomputers het geval is, dat is nog niet helemaal duidelijk. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Rainbow Six Siege wordt launchgame voor de PS5 en Xbox Series X
Sluiten