Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 12 mrt 2018

Rainbow Six Siege: Vijf redenen om de game (weer) te spelen

Rainbow Six Siege verscheen eind 2015. Dat is dus alweer 2,5 jaar geleden. Waar de gemiddelde game een levensduur heeft van pak hem beet negen maanden, daar blijft Rainbow Six Siege lekker voortkabbelen. De game heeft wat dieptepunten gekend. Momenten waarop je zou denken dat iedereen er wel klaar mee zou zijn. Toch is het uitgever Ubisoft meerdere malen gelukt om iets compleet nieuws aan de game toe te voegen en zodoende de community weer bij elkaar te brengen. Zo ook nu met de komst van Operation Chimera, de laatste update voor de game. Die is zo goed dat je weer een goede reden hebt om de game (weer) te gaan spelen.

De basis is nog altijd heel goed

De belangrijkste reden om Rainbow Six Siege (weer) te gaan spelen is te vinden in het feit dat de basis gewoon goed is. Het idee van twee teams van vijf spelers die het tegen elkaar opnemen is niet al te origineel, maar het werkt. Zeker als je bedenkt dat je kunt kiezen uit verschillende personages, die stuk voor stuk een andere speelstijl hebben. Deze ingrediënten zorgen er voor dat eigenlijk geen enkel potje hetzelfde is en dat je daardoor gewoon kunt doorgaan. Of je de game nu al jaren speelt of een nieuwkomer bent.

Rainbow Six siege

Rainbow Six Siege kent een zacht prijsje

Dit is vooral handig voor de nieuwkomers. Als je de game nog niet eerder hebt gespeeld, dan kun je Rainbow Six Siege voor minder dan dertig euro in huishalen. Dat is op zich niet heel gek als je bedenkt dat de game een paar jaar oud is, maar dankzij de ondersteuning van uitgever Ubisoft is er sinds de lancering in geslaagd om de game fris en up to date te houden. Het voelt daardoor niet verouderd aan.

Rainbow Six siege

Ideaal met je vrienden

Gamen met vrienden maakt elke ervaring leuker. Dat geldt ook voor Rainbow Six Siege. Sterker nog, het is een ideale game om met vrienden te spelen. Op die manier kun je namelijk echt een hect team vormen en via goed overleg en het gebruiken van de juiste tactiek de tegenstander verslaan. Dus als je een game zoekt om met maten te spelen, raad dan zeker deze aan.

Rainbow Six siege

Operation Chimera update

Er zijn sinds de release al heel wat updates en verbeteringen uitgebracht. Sinds deze week kun je aan de slag met Operation Chimera, de eerste grote update van het derde seizoen van Rainbow Six Siege. Deze pdate geeft je toegang tot twee nieuwe operators, een berg aan verbeteringen die de ervaring verbetert en komt met de Outbreak-update.

Rainbow Six siege

Outbreak

En dit is eigenlijk van alle punten de belangrijkste reden om de gane (weer) te gaan spelen. Outbreak is een modus die in eerste instantie tijdelijk beschikbaar is, maar waarvan ik hoop dat hij gewoon blijft. Het is een modus waarbij je met twee andere spelers cooperatief moet strijden tegen een berg aan zombies. Ja, een zombiemodus. Nee, dat is niet origineel, maar het levert wel een hoop plezier op. Je moet goed samenwerken en gebruik maken van de verschillende vaardigheden van de diverse operators. Alleen op die manier kun je heelhuids de strijd overleven. Je kunt losgaan in verschillende maps, waarbij elke map verschillende paden heeft om diverse objectives te voltooien. Het is een modus waar je steeds naar terug wilt gaan en dat is een groot compliment.

Rainbow Six siege

Lijkt je dit wat? Dan hebben we goed nieuws. Via onze vrienden van Ubisoft mogen we de Advanced Edition van Rainbow Six Siege weggeven. Dit betreft de volledige game met 10 Outbreak Packs, 600 R6 Credits en natuurlijk alle 20 standaard Operators en attachments

Mocht je de game dus nog niet hebben, dan kun je hem ook hier scoren. Dus trommel je vrienden op en ga (weer) aan de slag met Rainbow Six Siege. En hou in de gaten wanneer de game weer gratis te spelen is.
[contact-form-7 id=”310136″ title=”Win Rainbow Six Siege”]

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rainbow Six Siege: Vijf redenen om de game (weer) te spelen
Sluiten