Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 feb 2020

Nederlandse strijder in Rainbow Six Siege: maak kennis met Void Edge

Rainbow Six Siege is en blijft één van de populairste shooters van dit moment. Miljoenen gamers spelen de game dagelijks en regelmatig komen er interessante updates uit. Binnenkort kun je aan de slag met Void Edge.

Void Edge werd tijdens de Six Invitational 2020, het grootste Rainbow Six esportstoernooi ter wereld, aangekondigd. Operation Void Edge is het eerste seizoen van het vijfde jaar van de game en brengt nieuwe elementen met zich.

Nederlandse operator in Rainbow Six Siege Void Edge

Zoals bijna gebruikelijk komt elke update van de game met twee nieuwe operators. Het gaat in dit geval om Iana en Oryx, waarbij Iana een aanvaller uit Nederland is en Oryx een verdediger uit Jordanië. Daarnaast is de map Oregon opnieuw ontworpen en brengt dit nieuwe seizoen een reeks gameplayveranderingen en een tijdelijk evenement naar Rainbow Six Siege.

youtube.com/watch?v=_ofiKSD5MQU&feature=youtu.be

De Nederlandse Rainbow Six Siege-aanvaller Iana studeerde systeemtechnieken en was erg goed in topografische software. Door haar kennis kan zij een holografische weergave van zichzelf genereren die ze met haar Gemini Replicator kan besturen. Wanneer Iana haar hologram activeert, heeft zij er meteen controle over. Het hologram kan bewegen en maakt dezelfde geluiden als Iana, maar kan niet schieten, geen melee-aanvallen uitvoeren en geen secundaire gadgets gebruiken.

Oryx is de onofficiële bevelhebber in het fort van Kaid (een eerdere Operator). Hij handhaaft dit fort tijdens Kaid’s afwezigheid en is zijn vertrouwde adviseur. Oryx is een zwaar getrainde Operator die geen gadgets heeft, maar gebruikmaakt van zijn Remah Dash. Door zijn snelheid kan hij gemakkelijk roamen en korte afstanden afleggen met ongekende snelheid. Zijn Remah Dash kan ook worden gebruikt om tegenstanders neer te beuken of door breekbare muren te rennen, maar hierdoor verliest Oryx wel een deel van zijn health. Tot slot is Oryx ook in staat om omhoog te klimmen via open hatches, waardoor hij een aanzienlijk tactisch voordeel heeft ten opzichte van zijn tegenstanders.

Rainbow Six Siege
Eén van de nieuwe operators (Afbeelding: Ubisoft)

Met de twee nieuwe Operators gaan spelers in Rainbow Six Siege aan de slag op de opnieuw ontworpen map Oregon. Zo is de kelder flink uitgebreid en zijn de zolder en kantoortoren tevens voorzien van meer speelbare ruimtes en mogelijkheden. Verder zijn er nog tal van veranderingen te vinden door de gehele map, zodat de map beter aansluit op de huidige mogelijkheden van Rainbow Six Siege.

Verder komt er in Rainbow Six Siege een aanpassing op het mechanisme van breekbare oppervlakken, een verandering in de spawnlocaties van drones van de aanvallers, een vernieuwde spelershub en heeft Ash een Lara Croft-set gekregen. Vanaf vandaag kun je de nieuwe content op de testservers uitproberen. Binnenkort wordt de nieuwe content dan aan de rest van de game toegevoegd. Heb je de game nog niet? Scoor hem dan hier. En wil je meer lezen over de game? Dan kun je hier terecht.

Reageer op artikel:
Nederlandse strijder in Rainbow Six Siege: maak kennis met Void Edge
Sluiten