Rake fotoserie toont onze verslaving aan smartphones

Het is geen geheim meer dat overal waar we kijken je wel iemand naar zijn of haar smartphone ziet staren. In een bushokje, ergens op de hoek van de straat of in de kroeg. En dat terwijl ze met een groep mensen zijn. Begrijp ons niet verkeerd, wij zijn blij met de komst van de smartphone. Het is een ingenieus stuk technologie die ons leven een stuk gemakkelijker en interessanter heeft gemaakt. Maar ook ons sociale leven is erdoor veranderd. We communiceren meer dan ooit, alleen de wijze waarop is ietwat anders. We staren alleen nog maar naar een beeldscherm en typen ons helemaal te pletter.

Het is dan ook de vraag of we binnen de kortste keren met kromme vingers en rug door het leven gaan. Maar dat is een ander verhaal. Waar we het nu over willen hebben is dat het gestaar naar smartphones eigenlijk een treurige bedoeling is. Vooral als je het in het perspectief van fotograaf Eric Pickersgill plaatst. Pickersgill heeft namelijk een rake fotoserie gemaakt over onze verslaving aan smartphones. En dat is een harde waarheid. Wat doe je bijvoorbeeld als je net bent getrouwd? Yes, de foto direct op Facebook en Instagram plaatsen. Natuurlijk! Check de serie hieronder en ontdek of situaties voor jou herkenbaar zijn.

NoPhone: Een geniaal antwoord op onze verslaving aan smartphones

We hebben niet al die hypermoderne snufjes die in een smartphone zitten nodig. Het Nederlandse initiatief NoPhone is dan ook hét antwoord. Waarom? Dat lees je hier.

Reageer op artikel:
Rake fotoserie toont onze verslaving aan smartphones
Sluiten