Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 25 jun 2019

Rambo en Godzilla gaan elkaar te lijf in deze fantastisch fan-trailer

Als er een monster de bioscoopschermen de afgelopen 50 jaar heeft weten te domineren, dan is het Godzilla wel. Het angstaanjagende wezen is immens populair in Japan en heeft een compleet universum aan terugkerende vijanden verzameld. Maar de grootste uitdaging staat het monster nog te wachten. En die uitdaging is een gevecht met niemand minder dan Rambo.

Rambo gaat Godzilla te lijf in deze fantastische trailer

Waar Godzilla in Japan een fenomeen en icoon is, leren ze in Hollywood de magie van het monster nog kennen. Maar wie in het westen wel heel bekend is, is Sylvester Stallone’s personage Rambo. De keiharde actieheld heeft in zijn leven al heel veel verschrikkelijke en moeilijke tegenstanders gehad, maar een grote als Godzilla kwam er nooit. Iets dat visa versa overigens ook geldt. Godzilla is vaak genoeg bedreigt in zijn hele leven, maar een mafklapper als Rambo had hij nog nooit tegenover zich.

Ondanks het feit dat deze twee personages, en de films waarin ze zitten, niets met elkaar gemeen hebben is de vergelijking met elkaar helemaal niet zo gek. Het YouTube kanaal Funny or Die heeft namelijk een van de meest legendarische fan-trailers ooit op het internet gezet. Het gaat om een trailer waarin Rambo het opneemt tegen, je raadt het al, Godzilla. We hebben er stiekem nog nooit over nagedacht, maar de twee blijken wel een verdomd goede match te zijn voor een film. Zo is te zien in de trailer hieronder.

Naast het feit dat de twee personages zich goed uitlenen voor een toffe film, is bovenstaande creatie wel heel goed uit de verf gekomen. Iets dat voornamelijk komt door de juiste keuzes op het gebied van beelden, de combinatie van audio-fragmenten en het gebruik van tekst. Hierdoor ontstaat er een daadwerkelijk verhaal in de trailer, dat naar ons idee best omgezet kan worden naar een volwaardige film.

Helaas is de kans dat dit gebeurt misschien minder groot dan we hopen.

Reageer op artikel:
Rambo en Godzilla gaan elkaar te lijf in deze fantastisch fan-trailer
Sluiten