Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 6 dec 2017

Range Rover komt met steeds meer hybride auto’s

Ook de goede oude Range Rover doet mee met de elektrische auto revolutie en is begonnen aan de eerste stappen naar elektrisch rijden. Eerder verschenen al de Hybrid Range Rover Sport P400e en hybrid 400e. In 2019 krijgen we de Range Rover Sport PHEV HSE. Deze nieuwe rover is een plug-in hybrid, welke uitgerust is met de geavanceerd PHEV aandrijflijn van Land Rover en de hele wereld lijkt aan te kunnen.

PHEV aandrijflijn met 102pk elektrische motor

De hybrid Rover Sport PHEV HSE combineert een geavanceerde 2.0 liter lichte Ingenium motor met een 102pk elektrische motor. Met deze aandrijflijn is de Range Rover goed uitgerust om zowel op de gebaande wegen te racen als off-road zijn kunsten te laten zien.

Range Rover Sport PHEV HSE

Bij langere afstanden werken motoren samen

De elektrische motor alleen is goed voor zo’n 50 km aan rijplezier. De PHEV aandrijflijn zou ervoor zorgen dat er naadloos geswitcht kan worden tussen de verbrandingsmotor en elektrische motor. Als je wat langere afstanden aflegt werken de twee motoren samen, zodat je zuiniger rijdt en ook minder schadelijke uitlaatgassen produceert.

Range Rover Sport PHEV HSE

Range Rover Sport PHEV HSE houdt van alles bij

De Range Rover Sport PHEV komt verder met een Intelligent Plug-In Hybrid Display. Dit interactieve scherm helpt je om in de gaten te houden hoe efficiënt je wel niet aan het rijden bent. Je krijgt live informatie over hoe de elektrische motor samenwerkt met de verbrandingsmotor. Daarnaast helpt het systeem van de auto je ook met het vinden van een oplaadstation. Je krijgt hierbij de meest efficiënte route te zien naar een bepaald station, rekening houdend met het soort terrein en aanwezige hellingen.

Range Rover Sport PHEV HSE

Nog steeds de goede oude Range Rover

Naast het feit dat de auto een nieuw Range Rover model is, blijft het nog steeds het klassieke voertuig waar zoveel mensen van houden. Binnenin heb je genoeg ruimte om comfortabel plaats te nemen op de leren stoelen. Ook is de auto nog steeds voorzien van alle infotainment gemakken die je je maar kunt bedenken.

Als je niet de gelegenheid hebt om echt een proefritje te maken in een Range Rover, of misschien zelfs nooit je rijbewijs hebt gehaald, is het mogelijk om een virtuele rit te maken in de Range Rover Velar. Hiervoor heb je alleen je smartphone nodig en neem je waar je maar ook wilt plaats achter het stuur.

Man of many

Reageer op artikel:
Range Rover komt met steeds meer hybride auto’s
Sluiten