Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Cars 7 mrt 2018

Range Rover SV Coupé is meest luxe en snelste Range ooit

Joehoee, nieuwe Range Rover in je bakkes! En wat voor één. Dit is de Range Rover SV Coupé, de snelste en meest luxueuze Range Rover aller tijden. Die komt je rechtstreeks van de prestigieuze autobeursvloer van Genève tegemoet denderen.

Range Rover SV Coupé

En wat is hier bijzonder aan? Dat het een coupé is. Twee deurtjes in een Range, dat zie je niet vaak. Ja in de Evoque én 50 jaar geleden, tijdens de introductie van de eerste Range Rover in 1970. Die had er ook maar twee, maar daarna waren de SUV’s toch vooral met vier deuren uitgerust.

Volgens Landrover hebben ze hiermee een nieuw genre ontwikkeld, want dit is de ’s werelds eerste full-size luxury SUV-coupé. Op een verjaardag zouden we dat lekker voor jezelf houden, tenzij er naast woorden en wat speeksel ook aardappelen uit je mond komen. Dan doet ‘ie het vast lekker op het feestje van Henk-Willem-Jan of Egbert.Range Rover SV Coupé

Afijn, wat we hier hebben is een bijzonder dik uitgeruste bolide. Louter top of the bill. Alleen het beste materiaal, stiksels en afwerking is vakkundig in dit interieur genaaid. Mochten de kleuren je op een of andere manier toch niet bevallen dan kun je zelf je eigen kleur laten ontwikkelen. Nais.

De snelste

Je hoorde iets over de snelste nog wattes? Klopt! Onder de kap ligt niets minder dan een imposant dorstig dier van een motor. 5,0 liter Supercharged V8 benzinemotor levert 565 pk en 700 Newtonmeter. Daarmee scheur je in 5,3 seconde naar de 100 km/u en kun op de autobahn 266 km/u aantikken. Beastmode is hier behoorlijk aan.
Dit artikel verscheen als eerste op FHM.
Mocht je er een willen dan hopen we dat je al een paar Range Rovers / Jaguars hebt gehad, want het zal best lastig worden om er een te bemachtigen. Er worden namelijk maar 999 exemplaren gebouwd. Mocht je toch tot de gelukkigen behoren die er eentje heeft toegewezen gekregen, dan mag je in ons landje 390k aftikken. Is wel inclusief BTW en BPM, dus dat scheelt weer. Rijd je wel rond in een van de allerdikste Range Rovers die je kunt krijgen. Misschien leuke wagen voor jou, Lil’ Kleine?

Range Rover SV Coupé
Range Rover SV Coupé
Range Rover SV Coupé
Range Rover SV Coupé
Range Rover SV Coupé
Range Rover SV Coupé
Range Rover SV Coupé
Range Rover SV Coupé
Range Rover SV Coupé
Reageer op artikel:
Range Rover SV Coupé is meest luxe en snelste Range ooit
Sluiten