Ilona Braam
Ilona Braam Cars 21 jun 2017

Neem een proefrit in de Range Rover Velar met je smartphone

Met de nieuwe advertentie van Jaguar Land Rover krijg je de kans om een proefrit te maken in de Range Rover Velar, zelfs zonder rijbewijs. De advertentie gebruikt augmented reality om via je smartphone de SUV grondig te bekijken en je te wanen in de bestuurdersstoel. 

Range Rover Velar

Augmented reality dropt de Range Rover Velar gewoon in je woonkamer

De technologie werd ontworpen door het marketingbedrijf Mindshare North America in samenwerking met de Augmented Reality startup Blippar uit Londen. Wanneer je op de advertentie klikt word je geplaatst op de plek van de bestuurder en kan je alles om je heen in de auto bekijken. Dit doe je door je telefoon naar boven en naar beneden 360 graden rond te bewegen. Op een gegeven moment komt er een popup met de vraag of je de wereld wil zien alsof je in de auto zit. Als je hiervoor kiest zie je de omgeving waarin je je bevindt achter de ruiten van de auto, alsof de auto daar middenin is geplaatst.

Range Rover Velar

Alleen voor Android en op je desktop computer

Helaas voor iOS gebruikers kun je de ervaring niet beleven op je iPhone. Alleen Android gebruikers kunnen de Range Rover Velar ervaring ondergaan via hun smartphone. Wel is het mogelijk om via je desktop computer mee te doen via Google Chrome en Firefox. Je hebt verder geen aparte app nodig om de Velar te bekijken.

Augmented reality neemt de wereld over

Waar augmented reality in het begin meer een gimmick was, begint het nu toch veel nuttige en interessante vormen aan te nemen. Volgens Facebook is het zelfs zo dat augmented reality brillen tegen 2022 smartphones helemaal zullen overnemen en zelfs vervangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Neem een proefrit in de Range Rover Velar met je smartphone
Sluiten