Daniel Koster
Daniel Koster Cars 2 mrt 2017

De Range Rover Velar is een innovatieve SUV uit onze wildste dromen

SUV’s veroveren de wereld. Wij begrijpen wel waarom, want de ene na de andere prachtige SUV doet zijn intrede. Range Rover steelt nu echter de show met de Range Rover Velar. WANT!

De Range Rover Velar is het vierde lid in de Range Rover familie. Voor de Rover-fanaten: de Velar vult de ruimte tussen de Range Rover Evoque en Range Rover Sport op. Het idee is dat de Velar in allerlei situaties past. Zo kun je er heerlijk mee door de wildernis crossen, maar is de Velar ook een geschikte bak om mee door de urban jungle te cruisen.

Range Rover Velar

Een innovatieve kanjer

Van binnen zit de auto vol met innovatie. Zo kent-ie twee (Ja twee!) 10-inch touchscreens. Het infotainment systeem is op deze schermen te bedienen. Doordat-ie van slimme software is voorzien, leert het systeem je kennen en op je behoeften inspelen, of zo stelt Range Rover.

Range Rover Velar
Range Rover Velar

Ook qua design zit het wel snor. Met full LED-koplampen, lichtmetalen 22-inch wielen, een glazen dak en een ruim interieur met unieke, strakke bekleding is de auto van binnen en van buiten een plaatje. Wil jij de blits stelen? Dan is de Range Rover Velar jouw nieuwe, beste vriend!

Range Rover Velar

En de prestaties?

Op deze manier zul jij jaloerse blikken trekken als je in de Velar rijdt. Logisch, want dit is voor ons één van de mooiste SUV’s die we ooit hebben gezien. En dat zeggen we niet snel. Dat je dan ook kunt bouwen op de bewezen rijprestaties die Range Rover al decennia levert, maakt het verhaal compleet.

Er zijn vier viercilinder dieselmotoren met vermogens van 180 pk tot 240 pk beschikbaar. Voor een Range Rover kennen die een relatief lage uitstoot. Feit blijft dat de Velar het op dit vlak verliest van andere (elektrische) auto’s en SUV’s.

Range Rover Velar

Dan kun je nog uit twee motoren kiezen voor meer power. Een nieuwe viercilinder turbomotor met 250 pk laat je binnen 6,7 seconden de honderd kilometer per uur aantikken. Dan is er tot slot nog een topversie: een bezinemotor met 380 pk. In 5,7 seconden zit je op de honderd, nice!

De Range Rover Velar is nu al te bestellen!

Je betaalt alleen wel minimaal 73.800 euro voor de SUV. Tja, voor kwaliteit moet je betalen. De wagen wordt deze zomer geleverd. Je hebt hierbij trouwens de keuze uit zes diesel- en benzinemotoren, dus er is voor ieder wat wils. Op zoek naar alternatieven? Dan raden wij je aan eens een kijkje te nemen bij de Volkswagen Atlas of de goedkopere SEAT Ateca.

Reageer op artikel:
De Range Rover Velar is een innovatieve SUV uit onze wildste dromen
Sluiten