Herkenbaar! De rare gewoontes die we er enkel door de afstandsbediening op nahouden

De afstandsbediening is een zegen en een vloek. Perfect als je wilt zappen of switchen van reguliere tv naar Netflix. Een vloek als je ‘m weer eens kwijt bent of de batterijen bijna leeg zijn. Als je er goed over nadenkt zorgt de afstandsbediening voor rare gewoontes.

Weet je zéker dat je er niet op zit?

De eerste reactie die je hebt als je de afstandsbediening kwijt bent is om je heen kijken. Zie je ‘m niet één, twee, drie, dan vraag je je af of je erop zit. En als er meerdere mensen op de bank zitten mogen zij ook opstaan. Een staande ovatie was nog nooit zo gemakkelijk.

Rammen

Is de batterij bijna leeg of reageert de afstandsbediening niet? Dan is de kans groot dat je op van alles gaat rammen om het ding weer aan de praat te krijgen. Gestoord eigenlijk. De afstandsbediening is het enige apparaat in mensheugenis dat het weer gaat doen als je ermee slaat.

Yoga is er niets bij

Er is nog een reactie vaak voorkomt als de batterijen bijna leeg zijn. Je gaat met afstandsbediening in de hand op zoek naar een plek waar je wél ontvangst hebt. Je wringt je in zulke rare bochten dat je bijna lijkt te solliciteren naar een functie als luchtverkeersleider die een vliegtuig begeleidt.

Heer en meester van de afstandsbediening zijn

Remote controlled

De afstandsbediening is een machtig apparaat. Met het ding in je hand voel je je de koning te rijk. Jij bepaalt immers wat er wel en niet wordt gekeken. Zonder het ding in je hand leeg en out of control. Geen wonder dat er genoeg irritaties ontstaan door het apparaat.

De ab is een top uitvinding. Stel je voor dat je elke keer moest opstaan als je wilt zappen of het geluid harder of zachter wilt. Dan zouden de luie mensen waarschijnlijk de gehele avond kijken naar iets wat ze niet boeiend vinden. Daarom willen we bij deze even een shout-out geven naar Robert Adler. The man, the legend die de draadloze afstandsbediening uitvond in 1956.

Reageer op artikel:
Herkenbaar! De rare gewoontes die we er enkel door de afstandsbediening op nahouden
Sluiten