Pas je Rasberry Pi makkelijk aan met de Raspad

Een paar jaar geleden maakten we voor het eerst kennis met de Rasberry Pi. Een open source platform, waar je met wat handige tools en programmeer skills van alles en nog wat mee kon doen. Zo blijkt het een enorm populair platform te zijn voor hen die via emulatoren oude games willen spelen. Als je echter niet heel erg handig bent of niet altijd de tijd hebt om alles zo voor elkaar te zetten dat je de Rasberry Pi op je computer kunt aansluiten, dan is de Raspad wellicht iets voor jou.

De Raspad loopt nu via Kickstarter

De Raspad is een tablet die er voor gemaakt is om de Rasberry Pi te programmeren en heeft momenteel een campagne lopen via Kickstarter. Daar kun je het tablet voor ongeveer zo’n 200 euro aanschaffen. Vervolgens moet je nog wel even los een Rasberry Pi in huis halen, maar dat kost tegenwoordig niet meer zoveel.

De makers beloven dat je met de Raspad heel makkelijk je Rasberry Pi zo kunt programmeren dat het voor van alles en nog wat te gebruiken is. Je hoeft geen kennis te hebben van programmeer taal, want via handige software is alles redelijk makkelijk in te stellen.

Ook kun je via de Raspad de Rasberry Pi aansturen van een afstand. Op die manier kun je bijvoorbeeld een eigen drone maken en daarmee rondvliegen of een soort systeem maken waarbij je brokjes kunt geven aan je kat op het moment dat je er even niet bent.

In de video wordt gesuggereerd dat een kind de was kan doen, maar uiteindelijk moeten we nog maar in de praktijk zien in hoeverre dat daadwerkelijk gaat lukken.

Dat de Raspad komt lijkt een feitje. De campagne heeft met nog twintig dagen te gaan al een bedrag van 300.000 euro opgehaald. Wil je meer Kickstarter-inspiratie? Check dan hier wat leuke projecten.

Reageer op artikel:
Pas je Rasberry Pi makkelijk aan met de Raspad
Sluiten