Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 15 mei 2017

Goedkoop alternatief: bouw je Raspberry Pi om tot Google Home

Begin 2016 was de Raspberry Pi 2 het meest verkochte en gebruikte Raspberry Pi model. Het lijkt er echter sterk op dat de Raspberry Pi 3 dit jaar de fakkel zal overnemen. In samenwerking met Google heeft het Raspberry Pi team namelijk een kit uitgebracht, waarmee de goedkope minicomputer omgetoverd wordt tot een heuse virtuele assistent.

Raspberry Pi 3 kit gebruikt Google Home technologie

De integratie van spraakherkenning en voice control wordt mogelijk gemaakt door een slimme combinatie van hardware en software. De speciale kit is hiervoor uitgerust met dezelfde technologie, welke we ook gebruikt wordt voor Google Home systemen. Zoals we weten is Raspberry Pi een modulair systeem en kunnen verschillende fysieke hardware componenten eraan toe worden gevoegd. Deze worden aangeduid met HAT ( Hardware Accessory on Top). Om de stem integratie mogelijk te maken komt de kit een Voice HAT board met een speaker en microfoon.

Raspberry Pi kit

Eerste Google product voor hobbyist

Voor Google is het de eerste keer dat het bedrijf iets produceert voor grotendeels hobbyisten. Billy Rutledge van Google, welke het project overziet, vertelt in een interview met Wired dat hij meer toepassingen voor hobbyisten wil vinden voor de Google Software. Voor de naam van het project is een speling op Do It Yourself (DIY) gebruikt: Artificial Intelligence Yourself (AIY).

Kit alleen beschikbaar via The MagPi

Verrassend genoeg is de virtual assistant kit nergens los te koop, maar kun je hem alleen bemachtigen door het Raspberry pi magazine, The MagPi, te kopen. De laatste uitgave van het tijdschrift komt namelijk met een gratis kit. Voor de duidelijkheid: de kit krijg je niet bij de digitale versie van The MagPi. Ben je vrij technisch? Dan kun je zelf alsnog je RaspBerry Pi omtoveren tot een Google Home.

Raspberry Pi kan allerlei uiteenlopende vormen aannemen, waarvan de virtuele assistent de nieuwste is. Maar voor wie meer van gamen houdt, kunnen de bouwblokken ook gebruikt worden om een mini-NES te bouwen. En wie echt een assistent wil, kan de Raspberry Pi Robot Rapiro bouwen om koffie te zetten.

Reageer op artikel:
Goedkoop alternatief: bouw je Raspberry Pi om tot Google Home
Sluiten