Met een Raspberry Pi kun je ook een ‘Nintendo Switch’ maken

De Raspberry Pi is een kleine supercomputer. Sinds de introductie heeft de goedkope computer duizenden creatieven aan het werk gezet om te gekke oplossingen te bedenken en te maken. Van slimme speakers tot aan beveiligingssystemen. Je kunt er zelfs een Nintendo Switch mee maken… Soort van.

Pip is een handheld die draait op een Raspberry Pi

De (jonge) mensen onder die over enige hacker skills beschikken vinden de consoles van Sony, Microsoft en Nintendo natuurlijk niets. Jullie willen open systemen om zelf mee aan de slag te gaan. Begrijpelijk! Het nieuwe Kickstarterproject Pip biedt je deze kans. Het is in ieder geval een interessant alternatief. Pip combineert de speelsheid van de Switch door een touchscreen met twee controllers te verbinden. En die controllers kun je uiteraard loskoppelen.

Raspberry Pi

Geen Zelda of Mario, wel Minecraft

De Raspberry Pi Compute Module 3 Lite is helaas nog niet krachtig genoeg om de nieuwste Zelda of Mario op Pip te spelen, maar je kunt wel je eigen games maken. En Minecraft spelen… De handheld is van de programmeertool Curiosity voorzien. Via Wifi verbind je ‘m met internet zodat het programmeren kan beginnen. Programmeertaal Python, Lua, PHP en Google Blockly coding worden bijvoorbeeld ook ondersteund.

Met de programmeertool Curiosity kun je op een kindvriendelijke manier games ontwikkelen en de interactieve hardware checken. Er is namelijk ook een Pip Breadboard Kit en built-in camera ontwikkeld. Het testen van je code gebeurt via een emulator in de browser. Handig. De geheugenkaart kun je ook uit Pip verwijderen om de bestanden ergens anders te gebruiken.

Ruimte voor verbetering?

Om eerlijk te zijn kan Pip nog wel een designverandering ondergaan, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Vooral kids kunnen zich er goed mee vermaken en leren ze programmeren. De hardware-uitbreiding is super cool, dus f*ck het huidige design. Het mag er ook wel geeky uit zien. Voor 180 euro inclusief verzendkosten bestel je Pip hier.

Te duur? Check dan hier hoe je goedkopere smart home-oplossingen met de Raspberry Pi kunt maken. Of lees hier hoe je een Raspberry Pi tot Google Home ombouwt.

Reageer op artikel:
Met een Raspberry Pi kun je ook een ‘Nintendo Switch’ maken
Sluiten